kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto/Trebnje

FOTO: Končana je rokometna sezona, Krkaši osvojili 8. mesto

Piše: MRK KRKA/R.P.J.

Čas objave:
02.06.2019 09:49

Rokometaši Krke so ta konec tedna v gosteh odigrali še zadnjo ligaško preizkušnjo, končni izplen sezone 2018/19 pa je Novomeščane prikoval na 8. mesto prvenstvene lestvice ( 2 zmagi, 5 neodločenih in 3 porazi).

nlbliga-trimo-mrkkrka-8787.jpg
Rokometaši MRK KRKA so gostovali pri RK Trimo Trebnje
Foto: MRK Krka

Dolenjski derbi med ekipama Trima in Krke, ki je bol zgolj formalnega značaja, se je končal na veselje gostiteljev s 34:26 (15:12). Novomeščani so bili sicer dobršen del prvega polčasa enakovredni nasprotnik gostiteljev, ki so v 27. minuti prvič povedli za tri zadetke, s prav tako razliko pa sta se moštvi razšli po 30. minutah srečanja.

Krkin trener Robert Cvikl je na tekmah v končnici velik poudarek namenil mladim, še neizkušenim igralcem, ki se počasi kalijo in »rastejo« z izkušenimi soigralci, a dogovora za tokratni derbi niso povsem izpolnili. V drugem delu tekme so Trebanjci z lahkoto prihajali do lahkih strelov, njihova prednost pa je v 55. minuti znašala že osem zadetkov (31:23), s prav tako prednostjo pa se je srečanje v odličnem vzdušju trebanjske telovadnice tudi končalo.

nlbliga-trimo-mrkkrka-8740.jpg
Rokometaši MRK KRKA so gostovali pri RK Trimo Trebnje
Foto: MRK Krka

Najboljši strelec pri Trimu je bil s šestimi zadetki Marko Kotar, pri Krkaših jih je sedem vknjižil Leon Rašo.

Izjave po tekmi:
Benjamin Teraš, RK Trimo: »Mislim, da smo si danes zmage bolj želeli mi. Imeli smo bolj razpoložene vratarje in igralce, tako da je zmaga zasluženo ostala doma. Sezona je bila dobra, premagali smo prvake in vsako ekipo v Ligi NLB. Sezona se je na polovici korenito spremenila, vseeno pa je to odličen rezultat. Trimu želim v prihodnje vse najlepše«.
Jaka Jakše, MRK KRKA : » Današnja zadnja ligaška tekma ni odločala več o ničemer, kljub temu pa ne moremo biti povsem zadovoljni z našo igro. Naredili smo preveč tehničnih napak, poleg tega pa je bil kmalu na začetku tekme z direktnim rdečim kartonom kaznovan tudi Tilen Kukman. Mladi, ki so dobili priložnost, so dobro parirali domačinom, a je bilo na koncu to vseeno premalo, da bi Trebanjce presenetili. Sezona je končana, čas bo za počitek v naslednjih mesecih pa nas čaka kar nekaj novosti na igralskem in kadrovskem področju«.
Statistika:
RK Trimo: Cvetko 4, Kotar Ma.3, Seferović 1, Dobovičnik 3, Sašek 3, Kotar Mi.2, Kotar M.6, Udovič, Redek 2, Brana, Bojanić 1, Grbič 2, Horžen 1, Grandovec 4, Cirar 2.
MRK KRKA: Rašo L.7, Didovič 3, Bevec 2, Pršina, Tomić, Jakše 1, Okleščen 3, Klemenčič 6, Plut, Rašo D.1, Avsec 1, Brajer, Kukman, Majstorovič, Matko 1, Florjančič 1.
Sicer pa se je od zelenega dresa tokrat poslovila šesterica rokometašev MRK KRKA, ki so bili zaslužni za številne uspehe in dosežke, ki so jih s soigralci soustvarili v zadnjih desetih mesecih.
Tako v naslednji sezoni na parketu dvorane Marof ne bomo več videli mojstrovin Davida Didoviča, Leona Raša, Grege Okleščna, Jerneja Papeža, Luke Florjančiča in vratarja Aleksandra Tomića, ki si bodo jeseni kruh služili v drugih prvoligaških sredinah pa tudi v tujini.

nlbliga-trimo-mrkkrka-9403.jpg
Rokometaši MRK KRKA so gostovali pri RK Trimo Trebnje
Foto: MRK Krka