Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport Novo mesto

FOTO: Košarkarski praznik v Marofu

Piše: AS Rekreacijska liga

Čas objave:
09.04.2018 13:38

Športni objekt sredi Novega mesta je videl že marsikaj, sinoči pa so bili vnovič na delu najboljši rekreativni košarkarji, ki so se pomerili na revialni tekmi All stars Rekreacijske lige 2018.

Tekmovanje je vnovič zgledno pripravil Zavod Novo mesto, priložnost pa so dobili igralci, ki so nase opozorili v tekmovalnem delu rekreacijske lige v sezoni 2017/2018. V letošnji izvedbi je v treh različnih ligah nastopalo 25 ekip, naslov najboljše ekipe pa so tokrat osvojili člani ekipe Legende. Vsem devetim, torej najboljšim trem v 1., 2. in 3. ligi, so prav v nedeljo, na revijalni tekmi v Marofu podelili zaslužene nagrade.

Spletno glasovanje

Zgodba zase pa je bila tekma All stars. Prvi peterki obeh zasedb (rdečih in modrih) sta bili izglasovani na spletnem glasovanju, kjer je največ glasov dobil Tadej Janc.

Rdečo ekipo so sestavljali (prvih pet v prvi peterki):

Matej Venta (Legende), Jernej Štih (Keragrad), Miroslav Mišič (Pivovarna Berwolf), Anže Špehar (Big Star Pub), Jure Pavlin (Keragrad), Aljaž Pavlič (Bacardi Šentjernej), Miha Ivanuša (Legende), Marjan Božič (Eldorado), Marko Turk (ŠD Straža), Tomaž Žabčič (Dva najdebelejši golmani), Matic Bev (Tisk Šepic), Gregor Pečjak (Žužemberk), Simon Jeraj (Računalništvo Tomas), Slavko Zupančič (Eldorado). Trenerski štab so sestavljali Simon Petrov, Alen Čustić, Matej Štokar.

V ekipi modrih (prvih pet v prvi peterki) so igrali:

Blaž Špehar (Šmarkuc), Tadej Janc (Dva najdebelejši golmani), Jani Pintar (Šmarkuc), Nejc Šmajdek (ŠD Gotna vas), Sašo Stakič Vardijan (Pivovarna Berwolf), Amir Dizdarević (Troti), Andrej Žefran (Bacardi Šentjernej), Darko Klobučar (ŠD Drska – Atmosfera caffe), Gašper Košmrlj (Dva najdebelejši golmani), Blaž Kestnar (ŠD Gotna vas), Benjamin Bevc (Big Star Pub), Matej Nedanovski (Keragrad), Matija Vučko (Troti), Matej Somrak (Računalništvo Tomas), moštvo so vodili Matjaž Smodiš, Luka Mittag in Sašo Rozenberger.


Obračun je prinesel precej dobre košarke, predvsem pa druženje in poklon vsem, ki imajo košarko radi v tej prvinski obliki. Obračun so bolje pričeli modri, ki so polnili koš prek Stakič Vardijana, potem pa so rdeči ob koncu prve četrtine nabrali naskok šestih točk (17:23). To so zadržali vse do konca. Modra vrsta se jim je še najbolj približala v 3. četrtini, ko je prišla na 55:59.

Žabčič in Venta najboljša v trojkah 

Tudi tokrat so organizatorji večer popestrili z dvema individualnima tekmovanjima. V metanju trojk je bil najboljši Matej Venta, Tomaž Žabčič pa je obranil naslov pri zabijanju, kjer je nastope ocenjevala komisija v postavi Dalibor Đapa, Slavko Hočevar, Srdjan Alapovič.

Kaj pravi Simon Petrov?

„Za nami je spet en super dogodek, ki je ponudil zanimivo košarko, predvsem pa je osrečil marsikoga, ki je bil poleg. Dokler je bilo dovolj moči, je bil prisoten tudi tekmovalni naboj, potem smo pa več menjali igralce,“ je povedal trener Krke Simon Petrov.

„Spet smo videli lep košarkarski dogodek, vse pa je velika pohvala novomeški košarkarski meki, ki kaže svoj razkošen talent na takem dogodku, kot je bil že lani. Če bi iz teh 28 fantov sestavil ekipo, bi povsem korektno igrala na državnem nivoju 3. SKL, morda celo 2. SKL. Ni se bati, da bi košarka zamrla,“ pa je poudaril Matjaž Smodiš, ki je izpostavil pomen rekreacijske lige tudi zato, ker se v njej najdejo tudi tisti, ki se s košarko ne ukvarjajo profesionalno.

Prisotna tudi Smodiš in Petrov 

„Pohvala organizatorjem, lepo je bilo. Povsem sproščeno smo tole odigrali. Ker sta bila ob nas legendi Petrov in Smodiš, smo hoteli pokazati še več. Vesel sem nagrade za MVP-ja, a to bi bil lahko kdorkoli,“ je po koncu tekme dejal Miha Ivanuša, najkoristnejši igralec letošnje All stars tekme.