Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši na turnirju zasedli 4. mesto

Piše: MRK KRKA

Čas objave:
22.01.2018 08:55

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba KRKA se je konec tedna udeležila močnega mednarodnega turnirja na Južnem Tirolskem, Alpe Adria Cup 2018 in v močni konkurenci ekip iz Avstrije, Italije, Švice in Slovenije zasedla skupno 4. mesto.

Poleg krkašev je od slovenskih ekip na omenjenem turnirju nastopila še ekipa RK Branik Maribor, ki je v tekmi za 3. mesto premagala prav varovance trenerja Mirka Skoka, ki je v italijansko mesto Brixen odpeljal tudi nekaj mlajših rokometašev, članov mladinske ekipe. »Namen turnirja je bil predvsem ta, da preizkusimo mlade igralce. S predstavo mladincev sem zadovoljen, pa tudi članski igralci, ki med sezono niso dobili toliko priložnosti so na tem turnirju dokazali, da velja na njih v prihodnje še kako računati«, je o vlogi mladih rokometašev povedal Skoko. Najmlajši med igralci, Tilen Kukman pa je o prvi izkušnji med člansko ekipo povedal: »Vesel sem bil vpoklica, pa tudi z minutažo, ki sem jo imel na turnirju sem zelo zadovoljen, pa tudi nivo igre se močno razlikuje od mladinske kategorije. Turnir je bil zame pozitivna izkušnja, s katero smo mladi igralci pridobili nekaj dodatne rokometne širine«.

Sicer pa so krkaši na turnirju odigrali tri tekme, ob prihodu v Italijo pa jim je bil omogočen tudi dodatni trening, tako da so s tekmami dodobra izkoristili del pripravljalnega obdobja, med katerim se pripravljajo na začetek spomladanskega dela sezone.Na turnirju so, kot že omenjeno, odigrali tri tekme in enkrat zmagali, na dveh tekmah pa doživeli poraz, skupno pa turnir zaključili kot četrto uvrščena ekipa.

Rezultati tekem:

MRK KRKA – HC Hard(AUT)27:26

BSV Bern ( SUI) – MRK KRKA34:29

MRK KRKA – RK Maribor 25:27

Igralci in strokovno vodstvo so bili nad samo organizacijo turnirja navdušeni, saj je vse potekalo nemoteno in na zelo zavidljivi ravni.