mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši spomladanski del prvenstva začeli z zmago

Piše: R.J.

Čas objave:
11.02.2018 21:24

Po končanem evropskem rokometnem prvenstvu, so se na delo znova vrnili prvoligaši, ki nastopajo v NLB ligi. Do konca rednega dela jih ločijo le še štirje krogi, ki bodo odločili, kdo bo igral v ligi za prvaka.

Poleg Celja in Gorenja Velenja, so nastop v borbi za naslov državnega prvaka za sezono 2017/18, potrdili tudi, Ribničani, ki so v sredo premagali Koprčane.

So pa gledalci v domači dvorani Marof drevi v 15. krogu spremljali zanimiv obračun med domačo zasedbo Krke in ljubljanskega Slovana, kjer so zanesljivo slavili varovanci trenerja Mirka Skoka, bilo je 32:28 ( 19:13). Rokometaši Krke so dosegli osmo prvenstveno zmago in se po današnjem krogu obdržali na visokem četrtem mestu, Slovan pa po desetem porazu ostaja na predzadnjem mestu v ligi NLB. Novomeščani so sijajno odprli tekmo in si po vsega osemnajstih minutah priigrali vodstvo osmih golov (12:4), dve minuti kasneje pa povišali na +10 (14:4). Ljubljančani so bili v nadaljevanju bolj konkurenčni, a uvodni zaostanek so čutili skozi celotno tekmo. Nekajkrat so se približali na štiri gole (20:24, 24:28, 27:31), a nato so tudi krkaši zaigrali bolj zbrano in zasluženo osvojili obe točki.

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita David Didovič z osmimi in Jaka Jakše s sedmimi goli, v gostujoči pa je Domen Novak dosegel osem, Robert Sanković pa sedem zadetkov.

Novomeščane danes teden čaka gostovanje v Ormožu, čez štirinajst dni pa bodo doma gostili Dobovo. 

Izjave po tekmi:

David Didovič, KRKA: » Ta zmaga nam zelo veliko pomeni. V prvem polčasu smo zelo dobro odigrali, imeli manjši padec v nadaljevanju, a je to pričakovano po takem tempu. S tako igro, ki smo jo prikazali danes, gremo naprej. Želimo si v play-off, med prvih šest, kar je bil tudi naš cilj in naredili bomo vse, da se nam želje uresničijo«.

Zoran Jovičič, trener Slovana:« Mi se nismo dobro odzvali na Krko, za katero smo vedeli, na kakšen način bodo igrali. Naš polčas je bil zelo slab, točno smo vedeli, kaj bodo delali, a so nam ravno to »prodajali«, zasluženo vodili, mi pa se enostavno na njihovo igro nismo znašli. V drugem delu lahko rečem, da je bila slika nekoliko obrnjena, odigrali smo korektno in zelo dobro in kljub poškodbam, rdečemu kartonu in skromnem igralskem kadru lahko svojim fantom samo čestitam. Krki želimo veliko sreče, mi pa se bomo pripravili na Maribor«.

Mrka Krka: Tomič, Brajer, Bevec 1, Didovič 8, Okleščen 1, Pršina, Irman 1, Jakše 7 (1), D. Rašo 5, Udovč, D. Rašo, Papež 6 (3), Matko, Ban 2, Klobčar. LL Grosist Slovan: Nunčič, Podpečan, Bojić, Prevolnik, Serdinšek-Ekart, Marinček 2, Marušič 2 (1), Marojević 6, Korošec, Krivic, Jovičić, Kaučič 2, Novak 8 (2), Sanković 7, Atanasov 1. Sedemmetrovke: Krka 4 (4), LL Grosist Slovan 4 (3). Izključitve: Krka 8, LL Grosist Slovan 12 minut. Rdeči karton: Prevolnik (49.).