gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkašice velike zmagovalke

Piše: T.B.

Čas objave:
24.09.2019 10:44

Košarkarice Krke so se minuli vikend mudile na močnem mednarodnem turnirju v Bosni in Hercegovini, ki je bil odlična popotnica ter zagon pred začetkom nove tekmovalne sezone v državnem prvenstvu. Na turnirju so poleg novomeških košarkaric nastopile še ekipe Primorja Herceg novi iz Črne gore, Art Basket iz Srbije, Travnik, Đenex Jedinstvo Tuzla in Star Fojnica, vse tri iz Bosne in Hercegovine.

Na prvem srečanju so se varovanke trenerja Matije Frančiča pomerile proti ekipi Travnika in jih ugnale z dvanajstimi točkami prednosti.
KRKA – TRAVNIK (BIH) 48:36
Na drugem srečanju so z osmimi točkami prednosti ugnale srbsko ekipo Art Basket in se zasluženo veselile uvrstitve v veliki finale mednarodnega turnirja.
KRKA – ART BASKET (SRB) 53:45
V finalu so se Krkašice pomerile proti izjemno zahtevnim nasprotnicam iz Črne gore. Srečanje je bilo izjemno razburljivo in povsem izenačeno, ob koncu srečanja so več znanja in zbranosti pokazale Dolenjke ter se tako za minimalni, a hkrati veliki dve točki veselile zmage in osvojitve turnirja!


FINALE:
KRKA – PRIMORJE HERCEG NOVI (MNE) 39:37
V najboljšo peterko turnirja je bila uvrščena Krkašica Ana Strašek, Franja Horvat pa je osvojila prvo mesto v tekmovanju metanja trojk.

Novomeščanke so poleg izjemno uspešnega nastopa na turnirju, uživale tudi v ogledu Sarajeva, kjer so spremljale tudi turnirsko finalno srečanje članske ekipe Košarkarskega kluba Krka. Razgledale so si tudi Fojnico in se zabavale ob in v bazenu.