Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO: Le še čudež lahko Krki prinese vstopnico za ligo za prvaka

Piše: MRK KRKA/R.P.J./STA

Čas objave:
03.03.2019 07:36

Rokometaši novomeške Krke so v 20. krogu lige NLB pred domačim občinstvom gostili primorsko ekipo RD Koper 2013, ki si je z minimalno zmago s 30:31 (15:16) nad Krko že priigrala vstopnico med najboljših šest ekip, medtem pa so si varovanci trenerja Mirka Skoka s porazom in dvema tekmama pred koncem rednega dela prvenstva v ligi NLB, že zaprli vrata v play-off. Sviš Ivančna Gorica - Maribor Branik 29:29 (15:13)

mrkrkkra-rdkoper-7047.jpg
Tekma Krka - Koper
Foto: MRK Krka

Dolenjsko-primorski obračun je bil izjemno izenačen. Oboji so se gnali do skrajnih meja in druga drugi nastavljali taktične zanke, a se nobena v njih ni ujela. V prvi polovici dvoboja je bil kar 13-krat izid izenačen, vendar pa so Novomeščani znova naredili preveč napak in zgrešili štiri sedemmetrovke, da bi z ugodnejšim rezultatom in večjo prednostjo pred Koprom mirneje nadaljevali srečanje.
Podobno predstavo so obiskovalci v dvorani Marof videli tudi v drugem polčasu, ko je sprva bolje kazalo Novomeščanom, ki so v 37. minuti prvič na dvoboju povedli za tri gole (21:18), a so jih Koprčani relativno hitro ujeli in v 47. minuti po golu Marka Matijaševiča izenačili na 24:24, pet minut kasneje pa po dveh zadetkih Tilna Sokoliča povedli s 27:25. Farmacevti so sicer v zadnji minuti po strelu Davida Didoviča uspeli rezultat znižati na 29:30, a jim je za vsaj točko na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče pa tudi časa. Varovanci gostujočega trenerja Uroša Rapotca so tako v prelomnih trenutkih dvoboja prikazali zelo hladnokrvno predstavo in v kali zatrli vse poskuse Krkašev po preobratu. 

mrkrkkra-rdkoper-6982.jpg
Tekma Krka - Koper
Foto: MRK Krka

Izjave po tekmi:
Mirko Skoko, trener Krke: " Ta poraz nas zelo boli iz več razlogov. Ne samo, da smo znova izgubili le za gol. Najprej čestitam ekipi Kopra za zmago, pošteno so se borili za to zmago.Mislim pa, da smo mi danes premagali sami sebe. Če imaš toliko zgrešenih sedemmetrovk in čistih zicerjev ter drugih napak, ki si jih na taki tekmi ne bi smeli privoščiti, potem tekme ne moreš zmagati. Generalno gledano smo odigrali zelo slabo tekmo, čeprav smo vedeli, kaj nam bi zmaga pomenila. Imamo zelo slab rezultat in slabšo sezono od lanske, saj smo si s tem porazom zapravili že skoraj čisto vse možnosti za uvrstitev v play-off. Moram biti pošten in priznam, da si s tako igro v tej sezoni niti nismo zaslužili ligo za prvaka".

mrkrkkra-rdkoper-7063.jpg
Tekma Krka - Koper
Foto: MRK Krka

Uroš Rapotec, trener Kopra: " Liga je tako izenačena, da lahko vsak premaga vsakega na bilo katerem terenu. Tokrat so se nam poklopile vse stvari, odigrali smo pametno tekmo, borbeno v obrambi in zasluženo zmagali. Mislim, da tako kot Krka, ki ima še dva kroga do konca rednega dela, kot mi, bomo morali do konca odigrat na visokem nivoju in si te točke, ki štejejo na vsaki tekmi, izborit na igrišču".

mrkrkkra-rdkoper-7025.jpg
Tekma Krka - Koper
Foto: MRK Krka
Statistika: 

MRK Krka: Brajer, Tomić, L. Rašo 1, Bevec, Didovič 3, Okleščen 6, Pršina 2, Irman, Jakše 3, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj 2, Papež 7 (4), Kukman, Matko, Florjančič 6 (2).
RD Koper 2013:Haseljić, Kocjančič, Postogna, Makuc, Grzentič, Krečič 6, Matijaševič 4, Konjević, Moljk 3, Smolnik 6, Sokolič 7, Guček, Zugan, Planinc, Stopar, Bratkovič 5 (2).
Sedemmetrovke: Krka 9 (6), Koper 2013 3 (2).
Izključitve: Krka 12, Koper 2013 16 minut.
Rdeč karton: /.

Rokometaši velenjskega Gorenja pa so v 20. krogu lige NLB v gosteh premagali trebanjski Trimo z 22:20 (9:8). Velenjčani so v vselej vročem Trebnjem osvojili obe točki, Dolenjci pa so doživeli deveti poraz.

Dolenjsko-štajerski obračun je bil zelo trd, obe ekipi sta več pozornosti namenili igri v obrambi, število doseženih golov na eni in drugi strani zgovorno priča o tem. Velenjčani so sijajno odprli obračun in povedli s 4:1, a so gostitelji v 22. minuti nevtralizirali primanjkljaj v golih in izenačili na 7:7.
Drugi polčas je bil preslikava prvega. "Ose" so v 35. minuti po golu Aleksa Kavčiča priigrale lepo zalogo v golih (13:9), v 47. minuti pa je njihova prednost znašala zgolj zadetek (16:15). V zadnjih desetih minutah se je nadaljeval boj za vsak košček igrišča, po zadetku Vlada Matanovića iz nasprotnega napada za velenjsko vodstvo z 21:18 v 57. minuti pa je bilo jasno, da bosta točki romali v Šaleško dolino.
V velenjski ekipi je bil najbolj Matic Verdinek, v trebanjski Tobias Cvetko, oba sta dosegla po pet golov.

Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Urbanscape Loko, velenjska pa Dol TKI Hrastnik. Obe tekmi bosta v soboto, 9. marca.


Rokometaši Sviša Ivančne Gorice in mariborskega Branika so se v 20. krogu lige NLB razšli z neodločenim izidom 29:29 (15:13).

Gostovanje mariborskih rokometašev v Ivančni Gorici se ni končalo po njihovih željah in načrtih, navkljub polovičnemu izplenu pa ostajajo na četrtem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko so Dolenjci še vedno povsem na dnu razpredelnice.
Gostitelji so večji del prvega polčasa imeli škarje in platno v svojih rokah. V 25. minuti so si priigrali kar sedem golov prednosti (15:8), a so Štajerci v končnici prvega dela naredili delni izid 5:0 in na veliki odmor odšli z zaostankom dveh golov (13:15).
V 45. minuti je prednost gostiteljev znašala šest golov (25:19), a so se nato prebudili tudi gosti in jih v 59. minuti ujeli (28:28). Sklepna minuta je bila izjemno razburljiva, najprej je Nejc Krabonja gostitelje popeljal v vodstvo z 29:28, izenačujoči gol pa je zabil Stefan Žabić.
V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Matic Košir z enajstimi in Simon Stopar z osmimi goli, v gostujoči pa Tine Marušič in Uroš Štumpfl, oba sta dosegla po šest zadetkov.
Zasedba iz Ivančne Gorice bo v prihodnjem krogu gostovala v Ribnici, mariborska ekipa pa bo gostila ormoški Jeruzalem. Obe tekmi bosta v soboto, 9. marca.