hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Quebec

FOTO: Marguču svetovni prvak!

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.01.2013 04:57

Slovensko deskanje je po zaslugi 26-letnega Roka Marguča na svetovnih prvenstvih dobilo tretjo zlato kolajno in osmo nasploh.

Marguč se je pridružil Dejanu Koširju in Roku Flandru, ki sta prav tako stala na najvišji stopnički zmagovalnega odra, s prvo slovensko zlato kolajno v paralelnem slalomu pa ju je po uspešnosti tudi prehitel.

Proga v Stonehamu je položna, trda, podobna, kot je bila v La Molini. Podobna je tudi moji trening progi na Rogli, ki pa je vseeno malo bolj strma. Ustrezala mi je tudi zavita postavitev, ki jo je Italijan postavil za na koncu bronastega Rolanda Fischnallerja, toda pomagal tudi meni. In najbrž tudi drugemu finalistu Američanu Justinu Reiterju, ki še nikoli ni bil tako dober. Pred najinim finalnim obračunom sem celo mislil, da ga bom premagal lažje, še posebno po zmagah nad Avstrijcem Andreasom Prommeggerjem, ko sem pokazal najboljši vožnji. A najbolj pomembno je, da sem ga in da se je dan končal na perfekten način. Moram reči, da mi je danes ustrezala še temperatura, saj ni bilo tako mraz kot prejšnje dni, ko je termometer kazal tudi -30. Danes se je dalo živeti, danes se je dalo dihati," je razloge za svoj največji uspeh opisal tudi nekdanji svetovni mladinski podprvak v veleslalomu.


Pred njim je še lepa kariera, saj je med mlajšimi v karavani svetovnega pokala. Po njegovem mnenju so za deskarja najboljša leta okrog 30, na to naj bi kazali rezultati. Jasno je, da bo velik slovenski adut tudi na olimpijskih igrah naslednje leto, ko bosta prvič na sporedu obe paralelni disciplini, a do Sočija je še daleč: "Zdajle ne razmišljam niti o naslednji tekmi svetovnega pokala na Rogli. Potrebujem čas, da strnem svoje misli, da se nekoliko spočijem, saj nam je mraz pobral kar veliko moči. Potem pa se bom veselil domače tekme, ki bo gotovo odlična. In mogoče bo tudi čas, da na njej dosežem prvo zmago v svetovnem pokalu."

Rok Marguč po osvojitvi zlate medalje