kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Ivančna Gorica

FOTO: Mlajšim dečkom 3. mesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.05.2013 09:37

Rokometni klub Sviš iz Ivančne Gorice je v dvorani OŠ Stična pripravil zaključni turnir najboljših štirih ekip v Sloveniji. Poleg domačinov so se turnirja udeležile še ekipe RD Ribnica, RK Drava Ptuj in MRK KRKA, ki je z dvema izenačenima izidoma in enim porazom sezono končala na odličnem 3. mestu.

Naši rokometaši so podobno kot Ivančani in Ribničani v predtekmovanju nastopali v skupini Center II, kjer so v konkurenci osmih ekip odigrali 14 tekem in dosegli 10 zmag ter zabeležili 4 poraze.

Predtekmovanje so zaključili na 3. mestu, 4 točke za prvo uvrščenimi Ivančani in 2 točki za Ribničani. Skupaj so imeli na računu 20 točk in gol razliko +75. Tekmovanje so varovanci trenerja Iztoka Adamčiča nadaljevali v polfinalni skupini B v družbi z RK Cimos iz Kopra, RD Loka 2012 (ekipa A), ter RK Mark Olimpija. Krkaši so po odigranih šestih tekmah zabeležili 5 zmag in en poraz, ki pa za naše fante ni bil usoden. V zadnjem krogu so tako pred neposrednim tekmecem iz Kopra uspeli zadržati boljšo medsebojno gol razliko in se z 10. točkami in gol razliko +32, uspeli uvrstiti na zaključni turnir najboljših štirih ekip v Sloveniji.

Končni vrsti red:

1. mesto RK Sviš

2. mesto RD Ribnica

3. mesto MRK KRKA

4. mesto RK Drava Ptuj

Za MRK KRKA so igrali: Jernej Avsec, Jaka Berk, Jan Filipovič, Jan Jakše, Aljaž Kabur, Marko Košmrlj, Marcel Luzar, Žiga Mejač, Vili Nosan, Jan Predovič, Sebastjan Prus, Vid Rajh, Martin Nejc Ravnih, Žan Srebrnjak, trener Iztok Adamčič.

V najboljšo sedmerico turnirja sta bila izbrana tudi Jan Jakše in Jernej Avsec, pokale in medalje pa je mladim rokometašem podelil selektor slovenske članske reprezentance Boris Denič.

Poudariti velja, da je bil dogodek s strani organizatorja pripravljen na zelo visokem nivoju, za dobro vzdušje v dvorani pa so poskrbeli tudi strarši in ostali obiskovalci, ki se jih je v dvorani OŠ Stična zbralo lepo število, kar je dokaz, da je rokomet zelo priljubljen šport