Velik nasmeh Adobe Stock Odkrito.si

Kako na dopustu poskrbeti za zdrave zobe

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Voditeljica Ljubezni po domače: "Po snemanjih ...

brezčasna ljubezen Svet24.si

7 vrst ljubezni, ki jih je zaznamovala večnost

umor, pešpot ob savi1 Svet24.si

FOTO: Umor na priljubljeni sprehajalni poti ob ...

Jeffrey Epstein Svet24.si

Princ Andrew obžaluje, da je zmotno mislil

Rok in nika_instagram Najstnica.si

Nika priznala: Rok je bolj privlačen

lucija in josip Njena.si

Lucija: 'Josip ni taksen, kot se predstavlja na ...

Šport Novo mesto

FOTO: MRK KRKA po delu z mladimi znova v vrhu

Piše: MRK Krka, R.P.J.

Čas objave:
13.08.2019 12:30

V Moškem rokometnem klubu Krka so izredno ponosni na mlade športnike, ki iz leta v leto nizajo vrhunske rezultate. Prav zaradi tega je klub v širšem slovenskem prostoru fenomen, saj v razmerah, ki vladajo, vendarle goji odlično rokometno šolo in proizvede veliko kakovostnih mladih igralcev, ki se že kalijo v reprezentancah različnih starostnih kategorij.

rezultati.PNG
Rezultati
Foto: MRK Krka

Rezultatov, ki v zadnjih letih govorijo v prid novomeškega rokometa pa zagotovo ne bi bilo brez strokovno podkovanega trenerskega kadra, ki skupaj z zdravniško oskrbo skrbijo za kakovosten in zdrav razvoj ter napredek vsakega posameznika.

Zadnjih osem let lestvico najboljših slovenskih klubov, ki z mladimi nastopajo v državnem prvenstvu, vodi Marjan Potokar, predsednik Združenja tekmovanja mladih. V sezonah 2015/16 in 2016/17 je bil Moški rokometni klub KRKA po točkah izbran za najboljšega, v zadnjih dveh sezonah pa so Novomeščani prav tako z izjemnimi rezultati pristali na odličnem 3. mestu. Zadovoljstva in navdušenja nad uspehom pa ne skriva vodja mlajših selekcij Robert Cvikl: » Pozna se, da v klubu delamo konstantno in izdelano strategijo pri delu z mladimi. Rezultati v zadnjih letih zgovorno pričajo o tem, da nismo neka muha enodnevnica, pač pa se naše delo obrestuje na dolgi rok. Usmeritev kluba bo tudi v prihodnje takšna, saj si želimo čim več igralcev pripeljati v člansko ekipo«.

Kakšen je bil napredek dela z mladimi v MRK Krka v zadnjih osmih letih, dovolj zgovorno priča spodnja preglednica.

Sezona:
2018/19 - 3.mesto
2017/18 – 3.mesto
2016/17 – 1. mesto
2015/16 – 1. mesto
2014/15 – 2. mesto
2013/14 – 2. mesto
2012/13 – 6. mesto
2011/12 – 8. mesto
2010/11 – 9. mesto

Po točkovanju za minulo sezono je prvo mesto znova pripadlo ekipi RK Celje Pivovarna Laško (184 točk), deset točk manj so zbrali rokometaši RK Gorenje Velenje, Krka pa je, kot že omenjeno, s 161 točkami osvojila odlično tretje mesto.

Nagrado s strani Rokometne zveze Slovenije bodo najboljše tri ekipe v Sloveniji prejele na tekmi superpokala Slovenije, ki bo zadnji vikend v avgustu potekala v Slovenj Gradcu.