andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Šport Rijeka/Novo mesto

FOTO: Na Igrah prijateljstva zmaga novomeških košarkaric in odbojkarjev

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
05.09.2018 10:13

Minuli konec tedna od petka do nedelje so bile na Reki na Hrvaškem že 16. Igre prijateljstva. Novomeški športniki so se odlično odrezali.

Gre za športno manifestacijo, na kateri mladi športniki iz 4 držav – iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije in Slovenije, merijo moči v 6 različnih disciplinah. A na tekmovanjih v malem nogometu, košarki, namiznem tenisu, odbojki, rokometu in šahu niso pomembni rezultati, pač pa druženje, izmenjava informacij, spoznavanje in predvsem fair play.

Na Igrah prijateljstva je ob finančni pomoči Zavoda Novo mesto sodelovalo tudi 100 mladih novomeških športnikov. In obrestovalo se je, saj so v skupni razvrstitvi zasedli drugo mesto za zmagovalci iz Primorsko-goranske županije z Reke. Skupno tretje mesto je osvojila ekipa Unsko-sanskega kantona iz Bihaća, četrto pa ekipa Furlanije Julijske krajine iz Trsta.

V posameznih športih so prepričljivo zmago zabeležile košarkarice ženskega košarkarskega kluba Krka in odbojkarji moškega odbojkarskega kluba Krka. Drugo mesto so osvojile odbojkarice ŽOK Novo mesto, šahisti in šahistke šahovskega društva Krka, združena namiznoteniška ekipa NTK Krka in ŠD SU Novo mesto, košarkarji Krke ter rokometaši in rokometašice Krke. Z osvojenim tretjim mestom pa so se domov vrnili nogometaši Krke.

Prihodnje leto bodo Igre prijateljstva gostili v Bihaću in Cazinu.