Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Šport Brežice

FOTO: Nastreljali za elito

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.02.2013 09:59

Z dobrim nastopom so si sevniški strelci zagotovili obstanek v 1.A državni članski ligi, brežiški kadeti zanesljivo drugi

Člani
V sobotnem 5. krogu 1.A članske državne lige z zračno pištolo člani SK Brežice v Sečovljah niso ponovili izvrstnega nastopa izpred dveh tednov, koso za las zgrešili 1. mesto in v postavi Srečko Vidmar, Robert Ferenčak in Matej Krajnčič pristali 8. mestu. Bolje je šlo Sevničanom, ki so z osvojitvijo 3. mesta zbrali zadosti točk, za mirnejše nadaljevanje, saj so se zdaj dokončno otresli bojazni pred izpadom iz lige. Nastopili so v postavi Blaž Kunšek, Danilo Petrin in Klemen Juvan. V skupni uvrstitvi Brežičani ostajajo sedmi, medtem ko so se Sevničani povzpeli na 8. mesto. Med posamezniki so imeli Posavci tokrat dva finalista. Kunšek je bil na koncu tretji, Vidmar osmi. Po petih turnirjih Kunšek še naprej zanesljivo vodi, Vidmar pa je napredoval na 4. mesto.

Kadeti
V ligi mladih so brežiški kadeti zabeležili okrogli stoti nastop v ekipnem delu državne kadetske lige. Ta jim je prinesel drugo mesto, ki ga držijo tudi v skupnem seštevku. Med posamezniki se je na stopničke z osvojenim 3. mestom tokrat povzpel samo David Rožman (Brežice). Njegova sotekmovalka Polona Špiler je bila četrta, Tajda Marc (Marok Sevnica) peta. Sedmo in osmo mesto sta zasedla Sevničan Slavko Ribič in Brežičan Miha Bajramovič.

Mladinci
V mladinski konkurenci je pogled na stopničke praktično vso sezono enak. Tako je tudi v Sečovljah Sevničanka Anuša Kovačič osvojila 2. mesto, Brežičanka Andreja Novoselič pa je bila tretja. Ekipno so bile Brežice v postavi Andreja Novoselič, Luka Lekić in Katja Fakin pete.

Pionirji
Z zelo dobrimi nastopi med pionirji z zračno puško nadaljuje Brežičan Tim Rus, ki je v skupni uvrstitvi v konkurenci 77 tekmovalcev s 14. napredoval na 10. mesto.