Franko Bajc Svet24.si

Zmagovalec šova Kmetija se je iz temnolasca ...

Rod Stewart Svet24.si

Zvezdnik skrivaj premagal raka

vesolje horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: ne bo šlo ne za kazen ne za ...

Davo Karničar Svet24.si

Umrl je Davo Karničar

020mv Odkrito.si

Natalija Gorščak: TV SLO je kot tanker, ki se ...

ajda sitar Njena.si

Malo ljudi ve, a zgodila se je sanjska poroka ...

vatroslav in valentina Njena.si

Vatroslav in Valentina poročena, rodila se jima ...

Šport Trebnje

Nogometni klub Trebnje se je uvrstil v višjo ligo

Piše: NK Trebnje, D.S.

Čas objave:
12.06.2019 11:24

V soboto, 8.6.2019 se je z zadnjo tekmo prvenstva MNZ Ljubljana zaključila sezona 2018/19 za člane, v kateri je drugo sezono nastopala tudi ekipa NK Tian Trebnje.

Že v drugi sezoni in celo dva kroga pred koncem prvenstva, se je Trebanjcem uspelo uvrstiti v 1. regionalno ligo, kar je le 8 let po krstnih začetkih organizirane vadbe nogometa v Trebnjem, odličen uspeh. 

Trebanjska nogometna šola trenutno šteje 355 registriranih članov v vseh selekcijah od U7 do članov, vključno z dvema selekcijama deklet. Skupaj z Vrtcem Mavrica v Trebnjem pa izvajajo nogometno šolo za predšolske otroke, ki jo obiskuje skoraj 50 otrok. So ena od 24 tovrstnih šol v Sloveniji. Skupaj tako trebanjska nogometna šola obsega preko 400 otrok in so tako postali največji športni kolektiv v Občini Trebnje in ena največjih nogometnih šol JV od Ljubljane, ki dosega odlicne rezultate, strokovno delo pa izvajajo licencirani trenerji. Iz NK Krka so se jim pridružili Andrej Kastrevec, Matjaž Sever in Žiga Huč, iz NK Krško pa Alojz Mlakar in Sašo Mirosavljević.

Članska ekipa se je tako uvrstila v 1. regionalno ligo in bo le stopničko nižje od 3.SNL, mladinci in kadeti se borijo za vstop v 2.SML, U15 pa tekmujejo v 1.ligi NZS, kar je izreden uspeh za klub, ki je nastal pred točno 10 leti in tekmuje v tekmovanjih le 8 let.

Po sobotni tekmi, na kateri so Trebanjci s kar 4:0 premagali drugouvrščeni Mengeš, sta podpredsednik MNZ Ljubljana Borut Novak in župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic trebanjskim nogometašem izročila pokal za osvojeno prvo mesto v letošnji ligi, iz njihovih vrst pa prihaja tudi najboljši strelec ekipe Matic Avsec s 26 zadetki, ki je tudi prejel zasluženi pokal.

V prihodnje imajo trebanjski nogometaši še višje cilje, vztrajno pa ciljem sledi tudi Občina Trebnje, ki bo v prihajajočem obdobju, poleg obstoječega stadiona z naravno travo na Cvibljah, izgradila novo igrišče z umetno travo, da bo v Trebnjem omogočena vadba nogometa skozi celo leto, saj trenutno ob slabem vremenu uporabljajo igrišča v Novem mestu in Ivančni gorici.