miro cerar, kongres smc Svet24.si

Cerar razkril, kaj se mu je upiralo

Domen Kumer Svet24.si

Domen Kumer še ni prebolel izgube, izdal pa je ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

Frančiška Ćetković Svet24.si

Predsednica sindikata upokojencev: »To se pravi, ...

wyatt russell Odkrito.si

Wyatt Russell: Sin hollywoodskih zvezdnikov se je ...

Petra Kerčmar 01 Njena.si

Sladka skrivnost Petre Kerčmar

nusa lesar Njena.si

Poslovila se je zaradi alergije

Šport Novo mesto

FOTO: Novomeščani prepričljivo najboljši na »Igrah prijateljstva« v Bihaču

Piše: M.J.

Čas objave:
09.09.2019 08:35

Novomeški mladi športniki so na Igrah prijateljstva, ki so potekale minuli konec tedna na Unsko-Sanskem kantonu v Bihaču, v skupni kategoriji prepričljivo osvojili prvo mesto.

Po treh letih, ko so skupni naslov osvajali športniki iz Primorsko-goranske županije iz Reke, je to že deveta skupna zmaga Novomeščanov na dosedanjih sedemnajstih igrah.

Zmag so se v posameznih športih veselili košarkarice in košarkarji Krke, šahisti in šahistke Šahovskega društva Krka, odbojkarji Moškega odbojkarskega kluba Krka in rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka. Drugo mesto je osvojila združena namiznoteniška ekipa NTK Krka in ŠD SU Novo mesto, ter rokometašice Krke, tretji pa so bili nogometaši nogometnega kluba Krka.
Tekmovanja so potekala v Bihaču, Cazinu in Bužimu v odlični organizaciji športne zveze Unsko-Sanskega kantona.Skoraj 400 mladih športnikov iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije in Slovenije je tekmovalo v šestih različnih športnih panogah, košarki, rokometu, odbojki, nogometu, šahu in namiznem tenisu. Novomeški športniki so v skupni kategoriji zbrali 33 točk, Primorsko-goranska županija na drugem mestu je zbrala 24 točk, tretje mesto je osvojila ekipa Unsko-Sanskega kantona in četrto Furlanija Julijska krajina iz Italije. Med posamezniki je v namiznem tenisu Mitja Omerzel zasedel tretje mesto, Lana Slatinšek drugo ter Zara Judež in Ana Blatnik tretje. Pri šahistih pa Anej Bizjak drugo in Tjaša Pajk tretje mesto.

Naslednje, že osemnajste »Igre prijateljstva« bodo septembra naslednje leto v Italiji, najverjetneje v Trstu ali Lignanu.