Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Novo mesto

FOTO: Novomeščanke odlične na DP v športni gimnastiki

Piše: GD Novo mesto

Čas objave:
05.12.2017 16:08

Minuli vikend se je v Rušah odvijalo državno prvenstvo v ženski in moški športni gimnastiki. Gimnastično društvo Novo mesto je na tekmovanju nastopilo tako v soboto, ko so tekmovale ženske, kot tudi v nedeljo v moški kategoriji.

Že takoj na začetku tekmovanja sta navdušili tekmovalki, ki tekmujeta v mednarodni stopnji, Vita Prijanovič in Neža Erpič. Vita je v kategoriji mlajših deklic postala absolutna državna prvakinja z osvojenimi petimi zlatimi in eno srebrno medaljo. Z odličnimi nastopi je prepričljivo zmagala v mnogoboju ter na štirih orodjih (preskok, gred, parter in vrtalica), medtem, ko se ji je na dvovišinski bradlji zlata medalja za las izmuznila. Neža Erpič, ki je tekmovala v kategoriji kadetinj, je v mnogoboju osvojila 3. mesto, čeprav je po večji napaki na gredi kazalo dosti slabše. Kljub slabšemu začetku pa se ji je uspelo zbrati, tako da je na koncu osvojila dve srebrni medalji (preskok, parter) ter dve bronasti medalji (gred, dvovišinska bradlja). Vita in Neža sta tako skupaj osvojili kar 11 medalj na državnem prvenstvu, za kar gre zasluga predvsem njuni odlični trenerki Vesni Stavrev. 

Ostala dekleta so tekmovala v stopenjskem tekmovalnem sistemu. Izvrstno je v 6. stopnji nastopila Lana Oberč, ki je osvojila 2. mesto in tako odlično zaključila letošnjo tekmovalno sezono, v kateri je imela precej težav s poškodbo rame. Najboljši rezultat je Lana dosegla na gredi in parterju.

Dekleta 1. stopnje so nastopila nekoliko pod pričakovanji. Skupno so osvojile ekipno 5. in 6. mesto. Živa Tomažič (1. stopnja do 8 let) je bila deseta, Larisa Može (1. stopnja nad 8 let) pa sedma. Ostala dekleta se niso uvrstila med najboljših deset.

V 2. stopnji so imeli 3 tekmovalke (Meta, Kaja in Mimi), ki so ekipno osvojile 5.mesto. Gaja Lalić, ki je tokrat sama tekmovala v 3. stopnji je na koncu osvojila sedmo mesto.

Na zmagovalne stopničke se je uvrstila tudi ekipa GD Novo mesto 1 (Alina, Ajda, Gaja, Katarina, Angelika), ki je osvojila ekipno 3. mesto v 4. stopnji. V tej kategoriji je bila najboljše uvrščena Alina Brajer, ki je bila šesta. Ekipa GD Novo mesto 2 (Katja, Ula, Špela) je bila na koncu ekipno šesta.

V 5. stopnji sta tekmovali dve tekmovalki. Živa Kregulj je za las zgrešila medaljo in osvojila 4. mesto, poleg nje je nastopila še Klara Šterk.

Po dolgem premoru se je na tekmovanja vrnila Sara Letić, ki je v 7. stopnji osvojila osmo mesto.

V nedeljo je potekalo še tekmovanje v moški športni gimnastiki. Gimnastično društvo Novo mesto sta ponovno zastopala le brata Ivan in Luka Ilovar. Ivan je v kategoriji OV1 osvojil 11. mesto, Luka pa v kategoriji OV3 6. mesto.

Tekmovalci GD Novo mesto so tako z osvojenimi 13 medaljami na državnem prvenstvu zaključili s tekmovalno sezono. Pred najboljšimi je le še tekmovanje na mednarodnem memorialu v Novem Sadu, ki bo naslednji vikend.