Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

FOTO: Novomeščanke uspešne v Brežicah in Ljubljani

Piše: A. Š. E.

Čas objave:
17.11.2018 13:22

Novomeške gimnastičarke, članice Gimnastičnega društva Novo mesto, so se udeležile dveh tekmovanj; 46. Holyjevega memoriala v Brežicah ter 27. Pokala Šiške V Ljubljani.

V Brežicah so dekleta osvojila odlične rezultate in medalje v vseh kategorijah, kjer so tekmovale.

DSC02405.JPG
V Brežicah so dekleta osvojila odlične rezultate
A. Š. E.

V 1. stopnji do 8 let so na zmagovalnih stopničkah stale Brina Černe (1. mesto), Vita Dolinar (2.) in Nika Zagorc (3.). Ekipno so bile deklice tretje. V 2. stopnji je zmagala Tina Ovniček, tretja je bila Larisa Može. Ekipno so bile članice GD Novo mesto prve in druge. V 3. stopnji je prav tako zmaga odšla v Novo mesto. Zmagala je Meta Kapš, tretja je bila njena klubska kolegica Kaja Vidic. Med tekmovalkami 4. stopnje je GD Novo mesto zastopala Kaja Podboj, ki je prav tako prepričljivo zmagala. V 5. stopnji so prva tri mesta osvojila Katarina Sadek (1.), Alina Brajer (2.) in Ajda Bogataj (3.). Ekipno so dekleta v tej stopnji osvojila prvo mesto.

DSC02428.JPG
Ekipno so bile deklice tretje
A. Š. E.

V Ljubljani so dekleta tekmovala na 27. Pokalu Šiške.
V 1. stopnji do 8 let se je v številčni konkurenci izvrstno odrezala Vita Dolinar, ki je osvojila 3. mesto. Ekipno so bile deklice, ki tekmujejo v 1. stopnji četrte. V 2. stopnji nad 9 let je Larisa Može za las zgrešila zmagovalne stopničke in se uvrstila na četrto mesto. Prav tako četrte so bile tekmovalke te stopnje v ekipni razvrstitvi. Povsem blizu zmagovalnega odra se je v 5. stopnji uvrstila Alina Brajer, ki je bila četrta. Ekipno so bile tekmovalke 5. stopnje odlične druge.

Poleg deklic, ki tekmujejo v stopenjskem tekmovalnem sistemu, se je v mednarodni stopnji ponovno preizkusila Lana Oberč, ki tekmuje med mladinkami. Ker se je le nekaj dni pred tekmovanjem poškodovala, je tokrat tekmovala samo na dveh orodjih.

DSC02417.JPG
Za konec sezone se bodo vse udeležile državnega prvenstva
A. Š. E.

Dekleta čaka še prvenstveno tekmovanje v Kopru, za konec sezone pa se bodo vse udeležile državnega prvenstva, ki ga po enoletnem premoru, ponovno gosti Gimnastično društvo Novo mesto. Tekmovanje bo 1. in 2. decembra v športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu.