testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport Novo mesto

FOTO: Novomeški košarkarji imajo novo okrepitev

Piše: KK Krka

Čas objave:
10.10.2018 11:13

V Košarkarskem klubu Krka so se odločili, da se na položaju krila okrepijo s slovenskim reprezentantom Blažem Mahkovicem.

"Blaž, ki je odličen vsestranski igralec, se je ekipi že pridružil na treningih, za klub pa bo začel igrati z naslednjim tednom, morda že na sobotni tekmi ABA lige v Beogradu proti Crveni zvezdi. Sicer smo letošnjo sezono odprli brez Marka Jošila, enega izmed naših ključnih igralcev, ki je trenutno poškodovan, vendar pričakujemo, da se bo kmalu vrnil na parket in nas spet navduševal s svojo igro. Ob tej priložnosti bi rad povabil vse navijače in navijačice, da pridete v četrtek spodbujati naše fante v dvorano Leona Štuklja na prvo tekmo NKBM lige, ki jo bo ekipa odigrala proti Petrol Olimpiji,« je sporočil ANDRAŽ ŠUŠTARIČ, PREDSEDNIK KLUBA.

Blaž Mahkovic (201 cm, 28 let) je kariero začel v kranjskem Triglavu, nato pa igral še za Škofjo Loko, Helios, Union Olimpijo in Igokeo.


Lansko sezono je spet odigral v dresu Heliosa in bil s povprečjem 19 točk, 6,4 skoka in 2,9 podaje na tekmo drugi strelec in šesti najkoristnejši igralec Lige Nova KBM. Za reprezentanco je na letošnjih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo zabeležil štiri nastope.

BLAŽ MAHKOVIC, IGRALEC KK KRKA: »Vesel sem, da sem postal član KK Krka, saj vsi vemo za kako urejen klub gre. Verjamem, da bo naše sodelovanje zelo uspešno in se že veselim prvih tekem