klemenc marjeta 5 Odkrito.si

Možganska kap voditeljice na TV Slovenija le še ...

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 14. avgusta

obesek trojni vozel kristalni kvarc Petisvet

Vas kliče? Dobro razmislite, spremenil vam bo ...

poplave, ljubljana, 14. 8 Svet24.si

FOTO: Slovenijo namočilo, v prestolnici že ...

sasa losic 1 Svet24.si

Na živce mu gre ves urbani nemir

Louis Tomlinson Najstnica.si

Louis Tomlinson najbolj priljubljen med najstniki

Manja Plešnar, voditeljica Njena.si

Slovenska voditeljica pokazala nosečniški ...

Šport Novo mesto

FOTO: Novomeški šahisti na tekmovanjih po Evropi

Piše: R.R.

Čas objave:
09.08.2018 06:52

Igralci Šahovskega društva KRKA Novo mesto so v zadnjih tednih nastopili na številnih mednarodnih tekmovanjih po Evropi.

šahisti.png

Sredi julija je Vid Dobrovoljc nastopil na Evropskem ekipnem mladinskem prvenstvu v Nemčiji. Vid je igral na prvi plošči in se spopadal z najboljšimi igralci nasprotnikov, zato so imeli njegovi soigralci (tudi David Stevanič iz Kočevja) nekaj lažje delo na nižjih deskah. Skupno so slovenski mladinci dosegli šesto mesto, kar je njihova najboljša dosedanja uvrstitev na ekipnih EP. Le nekaj dni kasneje je Vid Dobrovoljc odpotoval v Romunijo na Evropsko posamično prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu. Skupaj so mladi slovenski šahisti in šahistke na tem tekmovanju osvojili kar osem medalj, Vid pa tokrat ni bil tako uspešen. V pospešenem šahu je med mladinci do 18 let osvojil 9. mesto (skupaj je nastopilo 21 šahistov), v hitropoteznem šahu pa je bil 23. (52 igralcev). Sredi avgusta Vid odhaja še v Estonijo, kjer ga čaka Evropsko posamično prvenstvo v standardnem šahu.

Dva novomeška šahista sta istočasno nastopala na turnirjih v standardnem šahu. Marjan Kastelic je igral na mednarodnem šahovskem turnirju Šolta open 2018, kjer je osvojil 27. mesto (114 šahistov), Urban Zupančič pa na podobnem tekmovanju Portorož open 2018, kjer je dosegel 37. mesto (75 šahistov).