Katarina Čas Odkrito.si

Težki časi za Katarino Čas

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 12. decembra

dreamstime_xxl_105172804 Petisvet.si

Samo pogovarjala sem se z očetom, ki je bil že ...

strasbourg Svet24.si

FOTO in VIDEO: Napadalec, ki je na božičnem ...

Barron Trump, Wayne Rooney Svet24.si

FOTO: Sekira mu je padla v med, Barron Trump je ...

finalisti Njena.si

Denis in Franko o napadih na Aneto

reka ljubezni Njena.si

Konec Reke ljubezni zaznamoval razhod Irene in ...

Šport Novo mesto

FOTO: Novomeški šahisti na tekmovanjih po Evropi

Piše: R.R.

Čas objave:
09.08.2018 06:52

Igralci Šahovskega društva KRKA Novo mesto so v zadnjih tednih nastopili na številnih mednarodnih tekmovanjih po Evropi.

šahisti.png

Sredi julija je Vid Dobrovoljc nastopil na Evropskem ekipnem mladinskem prvenstvu v Nemčiji. Vid je igral na prvi plošči in se spopadal z najboljšimi igralci nasprotnikov, zato so imeli njegovi soigralci (tudi David Stevanič iz Kočevja) nekaj lažje delo na nižjih deskah. Skupno so slovenski mladinci dosegli šesto mesto, kar je njihova najboljša dosedanja uvrstitev na ekipnih EP. Le nekaj dni kasneje je Vid Dobrovoljc odpotoval v Romunijo na Evropsko posamično prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu. Skupaj so mladi slovenski šahisti in šahistke na tem tekmovanju osvojili kar osem medalj, Vid pa tokrat ni bil tako uspešen. V pospešenem šahu je med mladinci do 18 let osvojil 9. mesto (skupaj je nastopilo 21 šahistov), v hitropoteznem šahu pa je bil 23. (52 igralcev). Sredi avgusta Vid odhaja še v Estonijo, kjer ga čaka Evropsko posamično prvenstvo v standardnem šahu.

Dva novomeška šahista sta istočasno nastopala na turnirjih v standardnem šahu. Marjan Kastelic je igral na mednarodnem šahovskem turnirju Šolta open 2018, kjer je osvojil 27. mesto (114 šahistov), Urban Zupančič pa na podobnem tekmovanju Portorož open 2018, kjer je dosegel 37. mesto (75 šahistov).