ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Krško

FOTO: Odlični krški plavalci

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.05.2013 09:51

Krški plavalci so minuli vikend nastopili na tradicionalnem tekmovanju za Pokal Term Ptuj in postregli z odličnimi rezultati.

Več kot 300 sodelujočih plavalcev iz Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Rusije in Slovenije je poskrbelo za zanimive boje, v katerih so se izkazali tudi mladi "Celulozarji" s tremi zmagani, ter še dvanajstimi uvrstitvami na zmagovalni oder.

Jaka Kramaršič se je v absolutni konkurenci kar dvakrat povzpel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra: na 50 in 100m hrbtno. Zmage se je veselila tudi mladinka Grilc Špela na 200m prsno, ob tem pa bila še 3. na 100m prsno. Dve drugi in eno tretje mesto si je na 100, 200 in 400m prosto priplavala kadetinja Karmen Zorič, z srebrnima medaljama na 50 in 100m prsno pa ji je sledil starejši deček Jan Žičkar. Kar tri bronasta odličja si je priboril mlajši deček Benjamin Poljšak; na 50m delfin, prosto in prsno, bronasta pa je bila tudi njegova vrstnica Žana Maruša na 100 prosto, dve tretji mesti pa si je na 100 prosto in 50 hrbtno priplavala tudi mladinka Nika Bizjak.


Tik pod zmagovalnim odrom so na četrtem mestu obstali Marko Mišanovič, Andraž Dostal in Julija Marolt, med najboljših deset pa so se v svojih kategorijah uspeli prebiti še Aljaž Bogolin, Lara Jambriško, Eva Šribar in Alen Jular.