Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

FOTO: Plesna poslastica v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.02.2013 15:47

Plesni klub Novo mesto je uspešno organiziral KV turnir v standardnih in latinskoameriških plesih pod generalnim pokroviteljstvom Mestne občine Novo mesto.

Minulo soboto (2. 2. 2013) se je v Športni dvorani Marof plesalo od popoldneva do poznega večera. Potekal je kvalifikacijski turnir Plesne zveze Slovenije, na katerem so se pomerili plesalci v standardnih in latinskoameriških plesih. Plesni klub Novo mesto je priredil tekmovanje, ki je v Novo mesto privabilo številne slovenske in hrvaške športne plesne pare. V popoldanskem delu so tekmovale mlajše kategorije in med njimi tudi pet novomeških parov.


Med pionirji razreda C sta nastopila Nisa Klobučar in Gregor Bučar, ki sta dosegla 3. mesto v ST in 5. mesto v LA plesih. V istem razredu med pionirji sta Sanja Sanjkovič in Urban Škrbec zasedla 6. mesto v ST in 7. mesto v LA plesih. Prvič sta tekmovala pionirja Monika Sanjkovič in Anže Škrbec, ki sta zasedla 8. mesto v LA plesih v razredu C.


Mlajša mladinca Nastja Bratož in Maks Blažič sta bila v razredu C tretja v ST in prva v LA plesih. V razredu B med mlajšimi mladinci sta tekmovala Jasna Potočar in Jon Judež, ki sta v ST plesih zasedla 4. mesto, v LA plesih pa osvojila srebrno medaljo.



Večerni del je bil še bolj napet in dobro zastopan, saj so se številnemu občinstvu predstavili mladinci, starejši mladinci, seniorji in člani. V prijetnem vzdušju so se tekmovalci pomerili v ST in LA plesih, gledalci pa so spodbujali vse pare. Še posebej sta bila pozornosti deležna domača para, ki sta navdušila gledalce. To sta bila med starejšimi mladinci Petra Potočar in Matej Zupančič, ki sta si v razredu A priplesala srebrno medaljo v ST plesih, v LA plesih pa dosegla 4. mesto. Plesala sta tudi člana razreda I Staša Berkopec in Rodion Khromov, ki sta zmagala v LA plesih.


Plesni klub Novo mesto vsekakor nadaljuje tradicijo uspešno izvedenih plesnih tekmovanj, ki prav gotovo prispevajo k širjenju plesne kulture tako pri mlajših kot tudi starejših generacijah. Izvedbo plesnega turnirja so omogočili številni sponzorji, ki so pripomogli k temu, da so se tekmovalci dobro počutili in uspešno nastopili, gledalci pa ob tem uživali. Tekmovanje so obogatili tudi nastopi mladih plesalcev PK Novo mesto ter članske skupine HIP Hop-a iz Plesnega studia Novo mesto.