Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Maribor

FOTO: Proga za Zlato lisico je nared

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.01.2013 21:34

Dodatno zasneževanje končano, sneg razgrnjen, celotna proga preparirana z vodo s pomočjo injekcijske deske - danes dopoldan je delavcem na progi pomagal tudi predsednik države in častni pokrovitelj 49. Zlate lisice Borut Pahor.

Predsednik države Borut Pahor, ki je prevzel tudi častno pokroviteljstvo 49. Zlate lisice, je priskočil na pomoč delavcem na progi.
Dan, ko je Pohorje doživelo pravo invazijo smučarjev – čez dan jih je bilo kar 4.500, so bila polna vsa parkirišča. Proga za Zlato lisico je tako  končana in že pripravljena za tekmovanje.
Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja: ”Že v soboto zjutraj smo z injekcijsko desko z vodo preparirali zgornji del proge, na spodnjem pa smo čez dan končali z zasneževanjem in razgrnili ves sneg, ki ga je sedaj na vseh delih dovolj. Zvečer bomo z injekcijsko desko preparirali še spodnji del proge in s tem končali delo na snežni podlagi. V nedeljo bomo začeli postavljati zaščitne ograje in druge objekte na progi.”
V Maribor je prispela že tudi tehnična ekipa TV Slovenija, ki bo izpeljala televizijski prenos 49. Zlate lisice. Kako veliko zanimanje vlada v svetu za mariborski svetovni pokal alpskih smučark dokazuje sporočilo mednarodne marketinške agencije Infront, lastnice TV pravic: ”Tekmovanje iz Maribora bo neposredno prenašalo kar 14 svetovnih TV postaj!”