Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO: Prvi del pripadel Krki, zmaga v Ormož

Piše: MRK Krka

Čas objave:
07.10.2019 08:47

Rokometaši Krke so minuli konec tedna odigrali tretjo domačo tekmo v prvenstvu, v dvorani Marof so v 5. krogu lige NLB gostili ormoški Jeruzalem, ki je iz dolenjske prestolnice odšel bogatejši za dve točki. Krkaši so po izredno dramatični in napeti končnici tekmo tesno izgubili s 23:24 (11:13).

Izbranci domačega trenerja Romana Zarabca so sicer tekmo začeli srčno in si z borbeno igro v 25. minuti prvega polčasa priigrali prednost petih zadetkov ( 11:6). Gostje so v drugem delu kljub zaostanku dobro odprli srečanje in v 32. minuti po zadetku Bojana Čudiča, ki je bil po mnenju obeh trenerjev najboljši igralec tekme, prvič izenačili na 13:13, v 47. minuti pa imeli že štiri gole prednosti ( 17:21). Krkin strateg Zarabec je z minuto odmora poskušal ustaviti nalet vinarjev in spremenil obrambno formacijo, a so gostje izkoristili številne napake na strani Krke in tekmo preveseli v svojo korist. Novomeščani so v zadnjih minutah napete končnice sicer zaostanek uspeli prepoloviti, a jim je za morebitno zmago na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče.


Izjave po tekmi:
Roman Zarabec, trener MRK KRKA: » Čestitam Ormožu za zmago, ki igra, vsaj po mojem mnenju, antipatičen rokomet, ampak vseeno zmagujejo. Znova smo naredili ogromno tehničnih napak, sicer fantov ne razumem, saj so bili na trenutke preveč izgubljeni, zapravili so preveč stoodstotnih priložnosti. Na treningih popravljamo te napake, jih bodrimo, a se kljub temu te iste napake ponavljajo. Upam, da bomo imeli dovolj potrpljenja, da gremo z treznimi glavami naprej, saj imamo stvari dobro zastavljene. Zgodil se je nov poraz, to moramo prespati in analizirati vzrok«.
Saša Prapotnik, trener RK Jeruzalem: » Ne spomnim se, kdaj smo nazadnje v Novem mestu zmagali, ampak smo si zmago na koncu tudi pošteno zaslužili. Odigrali smo borbeno tekmo, sicer v začetku malo boječe, a bolj kot je tekma šla h koncu, bolj smo bili zbrani. Iskreno rečeno, lahko bi zmagali še z večjo prednostjo, ampak pomembni sta točki in sam sem izredno zadovoljen s prikazanim«.
Jaka Jakše, igralec Krke: » Po tem porazu težko karkoli komentiram. V prvem delu smo še nekako stvari imeli pod nadzorom, ko pa so Ormožani na začetku drugega polčasa povedli, pa se mi zdi, da smo se enostavno ustrašili zmage. Pokopale so nas lastne napake in upam, da se bomo iz tega kaj naučili«.
Liga NLB, 5. krog:


Sobota, 5.oktober- (Športna dvorana Marof, Novo mesto):
Statistika: MRK Krka: Avsec 1, Pršina, Hvastija, Irman 1, Jakše 5, Gorela, Klemenčič, Rašo 1, Batagelj, Brajer, Kukman 5 (2), Windischer, Matko, Kete 9 (3), Urbič, Bevec 1.
RK Jeruzalem Ormož: Bogadi 4, Šoštarič 1, Čudič 5 (2), Žuran 9, G. Hebar, M. Hebar, Šulek, Kocbek 3, Balent, Krabonja, Ozmec, Mesarič, Lukman, Ciglar 2, Nunčič.
Sedemmetrovke: Krka 8 (5), Jeruzalem Ormož 3 (2).
Izključitve: Krka 10, Jeruzalem Ormož 14 minut.
Novomeška ekipa Krke bo v prihodnjem krogu v soboto, 12. oktobra, gostovala v Slovenj Gradcu.