Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Dobova

FOTO: Rokometaši Dobove brez konkurence

Piše: MRD Dobova, L.V.

Čas objave:
13.11.2019 10:46

Močna podpora vsem selekcijam že kaže rezultate. Prejšnji vikend so rokometaši Moškega rokometnega društva Dobova odigrali štiri tekme in zabeležili štiri zmage.

Na nacionalnem rokometnem parketu so zmago slavili mlajši dečki B, starejši dečki B, mladinci in člani. Najbolj odmevna je bila zmaga Dobovčanov v 1. NLB ligi proti »sosednjemu« MRK Krka iz Novega mesta. Z novima dvema točkama je MRD Dobova po devetih krogih 1. slovenske rokometne lige utrdilo položaj na 4. mestu prvoligaške lestvice.

rokometaši-dobove, mrd-dobova
Rokometaši Dobove
Foto: MRD Dobova


Člani bodo jesenski del prvenstva zaključili v zgornjem domu slovenskega rokometa.

Ne glede na izide v naslednjih krogih prvega dela prvenstva bodo Dobovčani obdržali mesto med prvih šest in bodo drugi oz. spomladanski del 1. NLB državne rokometne lige odprli z realnim ciljem igrati v ligi za prvaka Slovenije. Izkušenemu in zagnanemu vodstvu kluba je uspelo sestaviti ekipo, ki navdušuje v prvenstvu in je, po besedah direktorja kluba Miša Kostevca, popolnoma pripravljena na sprejem generalnega pokrovitelja. »Vse ostale ekipe na vrhu nacionalne rokometne lestvice imajo namreč vsaj dvakratnik dobovskega proračuna. Če želimo ohraniti standarde in razvoj posavskega rokometnega jedra ter sočasno zagotavljati nadaljnje vložke v prvoligaško člansko ekipo, ki je na nek način promotor rokometa v regiji in zaradi katere si mladi še bolj želijo vstopati v rokometni svet, je naslednji veliki cilj uprave pridobitev generalnega sponzorja.« 

Forma dobovskih rokometašev se dviguje tudi s pomočjo 8. igralca, ki ima v Dobovi že od nekdaj pomembno vlogo. Zato navijače vabijo k podpori s tribun že to nedeljo, 17.11.2019, ob 19. uri, ko v Dobovo prihaja Rokometni klub Maribor Branik.