reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO: Še ena zmaga za Silvo Zupančič

Piše: KD Vodnjak, I.V.

Čas objave:
04.07.2019 05:11

Na kegljišču Vodnjak je v mesecu juniju v organizaciji istoimenskega kegljaškega društva potekalo tekmovanje v disciplini 1 x 200 lučajev mešano.

Ta disciplina je bila temelj kegljaških tekmovanj do leta 2002, ko se je mednarodna kegljaška zveza odločila zmanjšati število lučaje na 120. Kegljaško društvo Vodnjak je z organizacijo te retro oblike kegljanja očitno zadelo v polno, saj se je tekmovanja udeležilo 77 kegljačev in 18 kegljačic, od tega 45 moških in 6 žensk, ki so nastopali v konkurenci rekreativnih kegljačev.

Med tekmovalci je zmagal član avstrijske ekipe SKV Schlaining Mark Bortek, ki je edini presegel magično mejo 1000 podrtih kegljev, z rezultatom 1031. Drugo mesto je zasedel Tomaž Ravnikar iz KK Taborska jama Grosuplje z rezultatom 981, tretji pa je bil Ivo Kepic, član KK Adergas, z 978 podrtimi keglji. Med domačini sta s šestim in sedmim mestom izstopala Brane Zupančič, ki je podrl 952 kegljev in Igor Vesel z 950 podrtimi keglji.

Med tekmovalkami je zmagala Silva Zupančič, članica KK Trebnje, ki je z 983 podrtimi keglji dosegla celo drugi najboljši rezultat tekmovanja! Drugo mesto je osvojila Novomeščanka Sonja Pavlič, ki je prav tako kegljala odlično in podrla 952 kegljev ter se tako rezultatsko izenačila z najboljšim domačim tekmovalcem. Tudi tretje mesto je osvojila domačinka - Damjana Jerman, ki je podrla spodobnih 892 kegljev.
Med rekreativnimi nastopajočimi je zmagal domačin Drago Zupančič z rezultatom 932, drugi je bil Martin Pezdirc iz Gribelj, s samo enim manj podrtim kegljem, tretji pa je bil zopet domačin Silvo Staniša, ki je podrl 929 kegljev. Konkurenca med rekreativnimi kegljači je bila res huda, saj jih je kar sedem preseglo zavidanja vreden zrezultat 900 podrtih kegljev, prej navedeni prvi trije pa bi se tudi med tekmovalci dobro odrezali, saj bi zasedli 9., 10. in 11. mesto.

Rekreativne kegljačice, za razliko od svojih moških kolegov, niso bile tako odlične. Najboljša je bila Novomeščanka Zvonka Kobe z 859 podrtimi keglji, druga, Polona Fister iz Tržiča (808), in tretja, Novomeščanka Alina Petrinčič (806), pa sta še edini uspeli preseči 800 podrtih kegljev.