Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Woking

FOTO: Spoznajte srebrno puščico MP4-28

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.01.2013 17:10

Konec januarja se je začelo ogrevanje pred novo sezono formule 1. Moštva so začela predstavljati nove dirkalnike za prihajajočo sezono, prvi so pregrinjala z bolida potegnili pri Lotusu, danes pa so v britanskem Wokingu razkrili še novega McLarna.

Nova srebrna puščica se imenuje MP4-28. Dirkača bosta v sezoni 2013 dosedanji član moštva Britanec Jenson Button ter novinec, Mehičan Sergio Perez. "Videti je kot lanski dirkalnik, ampak verjemite, da je pod površino nekaj povsem drugega," je na predstavitvi dejal Button.

"Moj cilj je zmaga v svetovnem prvenstvu," pa je bil neposreden Perez. Mehičan je v ekipi nasledil Buttonovega rojaka Lewisa Hamiltona, nekdanji svetovni prvak se je po petih letih pri ekipi iz Wokinga po lanski sezoni odločil za selitev k Mercedesu.

Vodja moštva Martin Whitmarsh je prav tako izrazil pričakovanje, da bo leto 2013 za McLaren zelo uspešno: "Želimo si zmagovati. Z Jensonom in Sergiom imamo močno dirkaško zasedbo, naše močno orožje bo tale srebrni lepotec." Novi dirkalnik bo na stezo prvič zapeljal na prvih uradnih testiranjih pred novo sezono v španskem Jerezu naslednji teden.


Že pred dnevi je dirkalnik predstavil tudi Lotus, ki pa je ubral varčnejšo pot in bolid razkril kar v neposrednem spletnem prenosu. Pri britanskem moštvu so poudarili, da želijo tudi z novim Lotusom E21 nadaljevati lanske uspehe, ko je Kimi Räikkönen dosegel prvo zmago za to ekipo. Ob finskem veteranu bo tudi v sezoni 2013 za volanom drugega dirkalnika sedel Francoz Romain Grosjean.

Ferrari in Force India bosta dirkalnika predstavila v petek, Sauber v soboto, svetovni prvak Red Bull pa v nedeljo. V ponedeljek bosta bolida razkrila Mercedes in Toro Rosso, dan pozneje še Caterham, zadnji pa bo Williams, saj bo novi dirkalnik predstavil šele 19. februarja.