zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Šport Nm

FOTO: Topliški pred turnirjem drugi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.05.2013 10:07

Hokejisti HK Dolenjskih Toplice so v 3. državni ligi inline hokeja (hokej na rolerjih) zasedli odlično drugo mesto, kar je dobra popotica za tradicionalni INLINE turnir v Dolenjskih Topilcah, ki bo letos 1. junija.

Hokejisti HK Dolenjskih Toplice so v letošnji sezoni znova igrali v državnem prvenstvu v inline hokeju pod imenom ŠKD Pank Kura Dolenjske Toplice. Nastopali so v 3 državni ligi kjer so skozi celotno sezono kazali odlične igre in so po rednem delu lige zasedli 1 mesto, ter si tako zagotovili končnico državnega prvenstva.

V polfinalnih bojih so izločili ekipo HK Trojanci z rezultatom 6:4,2:5 in 4:2. Na finalnih tekmah so se hokejisti Dolenjskih Toplic pomerili z ekipo HD Luče. Slednja je prikazala boljšo igro in zasluženo slavila na obeh finalnih tekmah (2:3, 1:3), ter si z rezultatom 0:2 v zmagah zagotovila napredovanje v drugo državno ligo.

Hokejiste HK Dolenjske Toplice pa so pretekli vikend v Horjulu čakale kvalifikacije za napredovanje v druga ligo državnega prvenstva, kjer so se pomerili z drugo ekipo HK Dinamiti Horjul TNT. Hokejistom Horjula je grozil izpad iz 2 lige, saj je bila predzadnje uvrščena ekipa v rednem delu tekmovanja.
Hokejisti HK Dolenjskih Toplice so na prvi tekmi v petek pokazali odlično igro in slavili z rezultatom 5:4. Na sobotni drugi tekmi pa jim je zmanjkalo kanček športne sreče , katera je bila tokrat naklonjena ekipi HK Dinamiti Horjul TNT,. Z zmago s 5:3 in boljšo gol razliko obeh tekem (9:8) so si zasluženo priborili obstanek v drugi ligi.

Državni prvaki Slovenije za sezono 2012/2013 so postali hokejisti prve ekipe HK Dinamiti Horjul. Vrstni red po končani končni državnega prvenstva v prvi, drugi in tretji ligi je:

Prva liga DP:
1. Dinamiti Horjul
2. CityPark Strele
3. HK Prevoje 1

Druga liga DP:
1. HK Burn Brezovica
2. HK Prevoje 2
3. HK Grizliji
Tretja liga DP:
1. HD Luče
2. ŠKD Pank Kura Dolenjske Toplice
3. HK Trojanci

Za hokejiste iz Dolenjskih Toplic še ni konec sezone, saj 1. junija organizirajo tradicionalni turnir IN-LINE HOKEJ DOLENJSKE TOPLICE 2013. Prireditev bo potekala na večnamenskem igrišču pri osnovni šoli v Dolenjskih Toplicah. Tekmovalni del bo trajal od jutranjih ur do večernega finala. Po končanem športnem delu bo sledil kulturni del prireditve s koncertom skupine PARNI VALJAK TRIBUTE. Tako na oglede, kot tudi na večerno rajanje vabljeni vsi ljubitelji hokeja.

Na fotografijah: zaključne tekme DP, pa tudi nekaj utrinkov z lanskega turnirja v Dolenjskih Toplicah.