900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

FOTO: Velenjčani slavili v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2012 23:05

Rokometaši novomeške Krke so zabeležili že peti poraz v letošnji sezoni. V 7. krogu 1. lige so pred domačimi gledalci klonili proti velenjskemu Gorenju, ki je po pričakovanjih osvojil nov par prvenstvenih točk in jih krepko prikoval na prvo mesto. Rezultat srečanja je bil 26:29 (9:18).

Velenjske »ose« so v dvorani Marof prikazale vse svoje znanje in varovancem trenerja Slavka Ivezića predvsem v prvem polčasu povzročale nemalo težav, saj kakršnega koli presenečanja niso dovolili. V prvih tridesetih minutah tekme so si z granitno obrambo priigrali 9 zadetkov prednosti in na odmor odšli sproščeno. V drugem delu so Krkaši svojo igro postavili na glavo, saj so zaostanek iz prvega dela z dvema zaporednima zadetkoma Timona Orliča v 45. minuti zmanjšali na vsega 5 zadetkov (18:23), kar je bil za gostujočega trenerja Tamšeta znak za alarm. V 47. minuti srečanja je na parket ponovno vrnil prvo postavo na čelu z Bezjakom, ki je bil pri Gorenju z 9. zadetki tudi najboljši strelec tekme, v igri pa so mlajše, še neizkušene igralce zamenjali Bajram, Cehte, Gaber in Melič. Poudariti je potrebno, da so se Krkaši v sami končnici srečanja favoriziranemu Gorenju približali že na tri zadetke in s prav takim zaostankom končali srečanje. Kljub novemu porazu pa je bil Slavko Ivezić zadovoljen z igro svojih varovancev: „ Žal mi je, da smo prvi polčas odigrali slabo v obrambi, v napadu pa smo imeli veliko tehničnih napak. Taka ekipa, kot je Gorenje, je naše napake znala izkoristiti. Vesel pa sem, da smo se v drugem polčasu „vrnili“ in da smo le začutili neko sigurnost. Upam, da bomo šli s tako igro tudi v naslednje tekme“, še dodaja Ivezić. „ Dejstvo je, da smo naredili izredno veliko tehničnih napak, kar mi ni bilo všeč. Kljub temu smo si z dobro igro v obrambi ob polčasu priigrali zajetno prednost, v drugem delu, nekje v 40. minuti, smo že vodili za 10 golov, potem pa so za nas nastopile črne minute. Krka je zo znala izkoristiti in prišla na pet golov zaostanka, ampak naša zmaga ni bila nikoli ogrožena. Kljub temu z prikazano igro nisem preveč zadovoljen. Čestitam pa Krki za borbeno in fer igro“, je povedal Branko Tamše.

MRK KRKA: Vrbinc, Jurečič 1, Flajs 1, Leban 7, Didovič, Okleščen, Erčulj 1, Fink, Štangelj, Irman, Grubar, Furdi, Orlič 6, Papež 6, Klobčar 2, Cvikl 2.

RK Gorenje: Gajić, Melić 5, Medved 4, Bezjak 9, Pucelj 1, Taletovič, Cehte, Miklavčič 6, Gaber, Golčar, Dobeljšek 1, Gams 1, Bajram 1, Nosan 1, Dujmović, Dolenec.

Izključitve: KRKA 8 min; Gorenje 2. min.
Sedemmetrovke: KRKA (4/3) ; Gorenje (5/4)
Sodnika: Klančar - Rezanovič

Kljub porazu pa so Krkaši na današnjem srečanju le prikazali nek napredek v igri, ki jim bo v prihajajočih prvenstvenih tekmah še kako koristil. Že v sredo, 24.10.2012, bodo v 1/8 Pokala Slovenije odigrali srečanje z ekipo Trima, danes teden pa jih prav tako v Trebnjem čaka nov preizkus v ligaškem tekmovanju.