Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Pattaya

FOTO: Vorkapić in Sinjurjeva bronasta na Tajskem

Piše: Tajski boks, M.V.

Čas objave:
30.07.2018 12:37

V priljubljenem tajskem letovišču Pattaya se je z včerajšnjimi finalnimi boji in slovesno podelitvijo zaključilo svetovno univerzitetno prvenstvo v tajskem boksu. Oba slovenska predstavnika sta posegla po odličjih.

Andrej Zveglic in Tina Sinjur.jpg
Andrej Žveglič in Tina Sinjur
FOTO: Slovenska zveza tajskega boksa

Najboljši tajski boksarji med študenti iz 39 držav z izjemnimi predstavami v moški in ženski konkurenci so teden dni navduševali tajsko občinstvo ter gledalce po svetu, ki so lahko v živo spremljali dogajanje v tajskem ringu. Tako je velik slovenskih ljubiteljev tajskega boksa navijalo za naša predstavnika, ki sta se tokrat zelo dobro odrezala.

slovenska ekipa FISU univerzijada.jpg
Slovenska ekipa FISU univerzijada
FOTO: Slovenska zveza tajskega boksa

Sašo Vorkapić, ki se je v ring vrnil po večmesečni poškodbi, je uvodni dan prvenstva opravil z odliko. Pomeril se je s favoriziranim Kazakstancem Azamatom Sizdikabajevim. Oba sta dvoboj odprla izjemno eksplozivno, vendar je bil Vorkapić v prvi rundi bolj natančen. V drugi rundi pa je začel prihajati do izraza njegova prednost v hitrosti in občutku za distanco. Slovenec je z nizkimi nožnimi udarci uspel razbiti ritem Kazakstanca. Pred zadnjo rundo je bilo Sizdikabajevu jasno, da mora iti na vse ali nič. Toda njegov uvodni pritisk ni obrodil sadov in Vorkapić je v drugi polovici runde povsem razorožil Kazakstanca, ki se je komaj obdržal na nogah. Sašo Vorkapić je pridobil naklonjenost sodnikov v vseh treh rundah in slavil z rezultatom 30:27.

V polfinalu mu je nasproti stal izkušeni Kirgizistanec Bekzan Matisaev. Kljub visoki motiviranosti pred dvobojem pa je v tem obračunu odločila neizkušenost slovenskega borca. Kirigizistanec je bil skozi prvo rundo bolj natančen, čeprav je tudi Sašo izvedel nekaj uspešnih napadov. V prvi minuti druge runde pa je ob napadu Matisaeva Vorkapić zaspal v obrambi in prejel silovit udarec s komolcem iz obrata po katerem ni bilo vrnitve. Sodnik je dvoboj prekinil in kirgiški borec se je veselil uvrstitve v finale. »Želja je bila prevelika, ni bilo prave zbranosti in v takem športu ni prostora za napake,« je po dvoboju povedal 23-letni Vorkapić, ki pa je, kljub temu da je bil najmanj izkušen borec na turnirju, vseeno osvojil svoj najboljši rezultat v karieri doslej.

Polfinalni nastop Tine Sinjur proti Rusiniji Ekaterini Bezhan je postregel z neprekinjeno akcijo. Tina je vseskozi pritiskala in narekovala ritem dvoboja, toda Bezhanova je bila bolj natančna pri udarcih z rokami, s katerimi je izkoriščala luknje, ki so ob neprekinjenih napadih nastale v obrambi Slovenke. Končni rezultat 30:27 govori o soglasni zmagi Rusinje, vendar je bila Tina v vseh treh rundah, še posebej v zadnji, zelo enakovreden nasprotnik. »Dala sem vse od sebe, a Rusinja je žal bila boljša,« je po dvoboju povedala Sinjurjeva. »Si pa predstavljam, da ima za seboj več tekmovanj kot jaz, zato so v tem obračunu prevladale izkušnje.« Tinin klubski trener in reprezentančni selektor Andrej Žveglić je bil zadovoljen z njenim nastopom. »To je bron z okusom zlata,« je dejal ob podelitvi medalj.

Tudi predsednik slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić je bil z nastopi slovenskih borcev zadovoljen. »Tudi na univerzijadi je bila konkurenca huda in dve bronasti medalji pomenita izjemen uspeh za našo mlado ekipo. Oba borca sta bila boje z mnogo izkušenejšimi nasprotniki,« je dejal Vorkapić.

Slovenska ekspedicija na tajskem pa je prav danes dobila novo okrepitev, saj je v deželo tajskega boksa prispel tudi najmlajši reprezentant Ognjen Lazarević, ki bo ta teden začel svoje nastope na svetovnem prvenstvu za otroke.