martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Šport Novo mesto

FOTO: Vrhunec letošnje sezone: svetovno prvenstvo v Bangkoku

Piše: Slovenska zveza tajskega boksa

Čas objave:
12.07.2019 11:21

Letošnje poletje je navzlic vremenskim nihanjem peklensko vroče za tajske boksarje. Po uspešno prestanem testu na Mednarodni ligi tajskega boksa, se sedaj slovenska izbrana vrsta odpravlja v tajsko mesto angelov, Bangkok, kjer bo od 21. do 27. julija na sporedu svetovno prvenstvo.

IFMA SP2019.jpg
Vrhunec letošnje sezone: slovenski tajski boksarji na svetovnem prvenstvu v Bangkoku
Foto: Slovenska zveza tajskega boksa

Slovenska ekipa v sestavi štirih tekmovalcev ter dveh članov uradnega osebja, bo v ekstremno ostri konkurenci 105 držav in več kot 3000 tekmovalcev znova poskušala poseči po najvišjih mestih. Slovenske barve bodo v elitni diviziji zastopali Bojana Šebenik (do 71 kilogramov), Tina Sinjur ( do75 kilogramov) in Sašo Vorkapić (do 67 kilogramov), medtem ko bo Domen Vidmar nastopil v konkurenci mlajših članov ( do 23 let). Borce bosta spremljala selektor reprezentance Andrej Žveglič ter mednarodni predstavnik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić.

SP 2019 - SLO REPREZENTANCA.jpg
Vrhunec letošnje sezone: slovenski tajski boksarji na svetovnem prvenstvu v Bangkoku
Foto: Slovenska zveza tajskega boksa

»Konkurenca bo zelo močna, saj je v posameznih kategorija prijavljenih tudi do 24 tekmovalcev. Gre za eno večjih tekmovanj v zgodovini edine organizacije za amaterski tajski boksa IFMA, ki jo priznava Mednarodni Olimpijski komite « je pred petkovim odhodom na vzhod povedal Iztok Vorkapić. Skozi dobre uvrstitve na letošnjem svetovnem prvenstvu, se bodo najboljši borci v kategorijah lahko uvrstili na svetovne igre

Slovenska ekipa se uradno odpravlja na Tajsko danes, kjer se bo udeležila zaključnih priprav v Sitpholek gymu pred začetkom tekmovanja, ki se bo uradno odprlo z zdravniškimi pregledi in žrebom v nedeljo, 21. julija in zaključil s finalnimi dvoboji 29. julija. Vse obračune s prvenstva bo možno v živo spremljati preko Youtube kanala organizacije IFMA.