testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Šport Novo mesto

FOTO: Vrhunec letošnje sezone: svetovno prvenstvo v Bangkoku

Piše: Slovenska zveza tajskega boksa

Čas objave:
12.07.2019 11:21

Letošnje poletje je navzlic vremenskim nihanjem peklensko vroče za tajske boksarje. Po uspešno prestanem testu na Mednarodni ligi tajskega boksa, se sedaj slovenska izbrana vrsta odpravlja v tajsko mesto angelov, Bangkok, kjer bo od 21. do 27. julija na sporedu svetovno prvenstvo.

IFMA SP2019.jpg
Vrhunec letošnje sezone: slovenski tajski boksarji na svetovnem prvenstvu v Bangkoku
Foto: Slovenska zveza tajskega boksa

Slovenska ekipa v sestavi štirih tekmovalcev ter dveh članov uradnega osebja, bo v ekstremno ostri konkurenci 105 držav in več kot 3000 tekmovalcev znova poskušala poseči po najvišjih mestih. Slovenske barve bodo v elitni diviziji zastopali Bojana Šebenik (do 71 kilogramov), Tina Sinjur ( do75 kilogramov) in Sašo Vorkapić (do 67 kilogramov), medtem ko bo Domen Vidmar nastopil v konkurenci mlajših članov ( do 23 let). Borce bosta spremljala selektor reprezentance Andrej Žveglič ter mednarodni predstavnik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić.

SP 2019 - SLO REPREZENTANCA.jpg
Vrhunec letošnje sezone: slovenski tajski boksarji na svetovnem prvenstvu v Bangkoku
Foto: Slovenska zveza tajskega boksa

»Konkurenca bo zelo močna, saj je v posameznih kategorija prijavljenih tudi do 24 tekmovalcev. Gre za eno večjih tekmovanj v zgodovini edine organizacije za amaterski tajski boksa IFMA, ki jo priznava Mednarodni Olimpijski komite « je pred petkovim odhodom na vzhod povedal Iztok Vorkapić. Skozi dobre uvrstitve na letošnjem svetovnem prvenstvu, se bodo najboljši borci v kategorijah lahko uvrstili na svetovne igre

Slovenska ekipa se uradno odpravlja na Tajsko danes, kjer se bo udeležila zaključnih priprav v Sitpholek gymu pred začetkom tekmovanja, ki se bo uradno odprlo z zdravniškimi pregledi in žrebom v nedeljo, 21. julija in zaključil s finalnimi dvoboji 29. julija. Vse obračune s prvenstva bo možno v živo spremljati preko Youtube kanala organizacije IFMA.