Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

par Petisvet.si

Letnica našega rojstva nam točno določi partnerja

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

Šport Novo mesto

FOTO: Vrhunec letošnje sezone: svetovno prvenstvo v Bangkoku

Piše: Slovenska zveza tajskega boksa

Čas objave:
12.07.2019 11:21

Letošnje poletje je navzlic vremenskim nihanjem peklensko vroče za tajske boksarje. Po uspešno prestanem testu na Mednarodni ligi tajskega boksa, se sedaj slovenska izbrana vrsta odpravlja v tajsko mesto angelov, Bangkok, kjer bo od 21. do 27. julija na sporedu svetovno prvenstvo.

IFMA SP2019.jpg
Vrhunec letošnje sezone: slovenski tajski boksarji na svetovnem prvenstvu v Bangkoku
Foto: Slovenska zveza tajskega boksa

Slovenska ekipa v sestavi štirih tekmovalcev ter dveh članov uradnega osebja, bo v ekstremno ostri konkurenci 105 držav in več kot 3000 tekmovalcev znova poskušala poseči po najvišjih mestih. Slovenske barve bodo v elitni diviziji zastopali Bojana Šebenik (do 71 kilogramov), Tina Sinjur ( do75 kilogramov) in Sašo Vorkapić (do 67 kilogramov), medtem ko bo Domen Vidmar nastopil v konkurenci mlajših članov ( do 23 let). Borce bosta spremljala selektor reprezentance Andrej Žveglič ter mednarodni predstavnik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić.

SP 2019 - SLO REPREZENTANCA.jpg
Vrhunec letošnje sezone: slovenski tajski boksarji na svetovnem prvenstvu v Bangkoku
Foto: Slovenska zveza tajskega boksa

»Konkurenca bo zelo močna, saj je v posameznih kategorija prijavljenih tudi do 24 tekmovalcev. Gre za eno večjih tekmovanj v zgodovini edine organizacije za amaterski tajski boksa IFMA, ki jo priznava Mednarodni Olimpijski komite « je pred petkovim odhodom na vzhod povedal Iztok Vorkapić. Skozi dobre uvrstitve na letošnjem svetovnem prvenstvu, se bodo najboljši borci v kategorijah lahko uvrstili na svetovne igre

Slovenska ekipa se uradno odpravlja na Tajsko danes, kjer se bo udeležila zaključnih priprav v Sitpholek gymu pred začetkom tekmovanja, ki se bo uradno odprlo z zdravniškimi pregledi in žrebom v nedeljo, 21. julija in zaključil s finalnimi dvoboji 29. julija. Vse obračune s prvenstva bo možno v živo spremljati preko Youtube kanala organizacije IFMA.