Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Brežice

FOTO: Zmaga Ivančiča in Polančeve v Brežicah

Piše: Badmintonska zveza Slovenije, D.Š.

Čas objave:
25.11.2019 16:30

Na mednarodnem badmintonskem turnirju serije Future v Brežicah, ki šteje za svetovno in evropsko jakostno lestvico, so slovenski reprezentanti med 300 tekmovalci iz 42 držav kar 5x zaigrali v četrtfinalih, piko na i pa sta postavila Miha Ivančič in Petra Polanc z zmago v mešanih dvojicah.

V soboto, 24. novembra, se je v Brežicah zaključil mednarodni turnir v badmintonu, ki šteje za svetovno jakostno lestvico. Slovenski tekmovalci so spet igrali odlično – Miha Ivančič in Petra Polanc sta zmagala v mešanih dvojicah. V finalu sta bila boljša od Dancev Kristoffer Knudsen/ Elisa Melgaard (Danska) 21:15, 21:11.

miha-ivančič-in-petra-polanc-še-drugič-zapored-zmagala-v-brežicah, badminton
Miha Ivančič in Petra Polanc še drugič zapored zmagala v Brežicah
Foto credit : Grega Valančič Sportida

»Uspelo nama je! Ponovila sva rezultat lanskega leta. S prikazano igro sem zelo zadovoljna, saj sva oba držala koncentracijo od začetka do konca. Z borbo, osredotočenostjo in odličnim sodelovanjem nama je na koncu uspel vrhunski rezultat. Hvala Mihi, trenerjem, navijačem in vsem ostalim za podporo, » se je razgovorila Petra Polanc.

Tudi Miha Ivančič ni skrival zadovoljstva: »Za mano je moj najboljši turnir v članski konkurenci. Tako z rezultatom kot s prikazano igro med psoamezniki in mešanimi dovjicami sem zelo zadovoljen. Z borbeno igro nama je uspelo ubraniti lansko zmago v mešanih dvojicah.«

Do novega leta bosta skupaj zaigrala še v Italiji in v Turčiji.

Pri moških posamezno je zmagal Danec Karan Rajan Rajarajan, ki je v treh tesnih setih premagal Čeha Jana Loudo 21:17, 11:21, 21:19.

Pri ženskah posamezno smo prav tako videli tri sete, kjer je Švicarka Jenjira Stadelmann po uri igre premagala Madžarko Moniko Szoke 21:18, 13:21, 21:15

Moške dvojice sta zmagala Čeha Janomir Janaček in Tomaš Švejda, ženske dvojice pa Danki Frederikke Lund in Signe Schulz.

Ostali slovenski četrtfinali na turnirju: Petra Polanc med posameznicami, Petra Polanc in Kaja Stanković v dvojicah, Jaka Ivančič in Miha Masten v moških dvojicah ter Miha Ivanič skupaj s Hrvatico Katarino Galenić.