900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO&VIDEO: Košarkarski spektakel na Novem trgu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.06.2015 11:08

Karavana Samsung košarke 3x3 se danes mudi na novomeškem Novem trgu, kjer poteka drugi letošnji turnir uradnega državnega prvenstva v ulični košarki.

foto: J. K. Hering

Po dvotedenskem premoru lahko v dolenjski prestolnici vse do 22. ure vsi ljubitelji košarke tekmujejo kar v šestih različnih kategorijah. Nove zmagovalce bodo iskali med rekreativci (neregistrirani košarkarji v zadnji sezoni ter igralci 4. SKL), fanti U15, U18 in U21, člani ter ženskami, je v pogovoru za Radio Krka pojasnil vodja Samsung državnega prvenstva Vlado Krivokapić.

Da bodo boji pod obroči še toliko bolj neizprosni, bodo poskrbele tudi mamljive nagrade za najboljše. Najboljša trojica bo prejela vstopnice za letošnje pripravljalne tekme moške članske reprezentance. Poleg vsega, bodo zmagovalci rekreativnih turnirjev imeli priložnost naše košarkarje spremljati na EuroBasketu, saj bodo osvojili paket za ogled ene izmed tekem v Zagrebu.

Na igrišča tudi paraplegiki
Tekom dneva se bodo na Novem trgu, na katerega se Samsung košarka 3x3 iz Športnega parka Loka vrača po osmih letih, predstavili tudi košarkarji na vozičkih iz Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Ti bodo nastopili v okviru posebnega projekta Telekoma Slovenije, imenovanega Košarka za vse.


Pester spremljevalni program
Na turnirjih pa ne bo pestro le med samim tekmovanjem, temveč tudi med vmesnimi premori, v katerem bodo nastopile plesalke iz skupine Levčice, za dodatno dobro voljo pa bo s svojimi rimami skrbel raper Zlatko.

V juliju še dva turnirja
Po druženju na Dolenjskem se bo Samsung košarka 3x3 poslovila do julija, ko bosta na sporedu še zadnja kvalifikacijska turnirja. 11. julija bo veselo na Tartinijevem trgu v Piranu, teden dni za tem pa v sklopu festivala Pivo in cvetje še na Trubarjevem nabrežju v Laškem. Sezona se bo tradicionalno sklenila s košarkarskim spektaklom na ljubljanskem Kongresnem trgu, kjer bo 15. avgusta potekal finalni turnir.

Pogovor z Vladom Krivokapićem


Samsung ulična košarka