horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za četrtek, 14. novembra

vino Dobra karma

22 jasnih mislih, ki pa jih razumejo le redki

cisterna, viadukt malence Svet24.si

VIDEO: Tako je s corso trčil v tovornjak, ki je ...

kuhinja Svet24.si

Seznam gostinskih obratov z nepravilnostmi buri ...

monika krt Dobra karma

Naša čutila so nam v pogubo ali v veselje

ljfw 2 Njena.si

Kaj ustvarjata Lara komar in Tadej Pišek?

bratje klobasa Njena.si

To je starejši brat dvojčkov Klobasa

Šport Novo mesto

FOTO: Dolenjska prestolnica s kar dvema spektakloma

Piše: MRK Krka, R.P.J.

Čas objave:
08.08.2018 08:14

Ta konec tedna bo dvorana Marof v znamenju rokometa. Pred začetkom ligaškega dela tekmovanja bo v Novem mestu potekal močan rokometni turnir z mednarodno udeležbo, v začetku prihodnjega meseca pa še Superpokal.

mrkkrka-rdurbanscapeloka-danilokesic-WEB-15.jpg
V organizaciji Moškega rokometnega kluba Krka in pod pokroviteljstvom Mestne občine Novo mesto, se v petek in soboto dolenjskim ljubiteljem rokometa in športa nasploh, obeta pravi rokometni praznik, saj bo na omenjenem turnirju poleg MRK KRKA in RD Urbanscape Loka sodeloval tudi madžarski prvoligaš Csurgói Kézilabda Klub, ki je minulo sezono v domačem prvenstvu končal na šestem mestu. Za omenjeno ekipo igrajo tudi trije Slovenci in sicer nekdanji članski reprezentant Klemen Cehte in Borut Ošlak, kot zadnji pa je vrste madžarskega prvoligaša okrepil še nekdanji vratar MRK KRKA Rok Zaponšek. Četrti udeleženec turnirja, ekipa SKA MINSK prihaja iz Belorusije, gre pa za zelo kvalitetno zasedbo, ki že vrsto let tekmuje v različnih evropskih tekmovanjih. Oba predstavnika pa bosta turnir, tako kot domača prvoligaša, Krka in Loka, izkoristila za priprave na tekmovalni del sezone.

moski rokometni klub krka.jpg
Rokometaši Krke za priprave na omenjeni turnir niso imeli kaj dosti časa, saj so s pripravami komaj dobro začeli. V tem tednu pa so po besedah kapetana ekipe Davida Didoviča, več poudarka namenili igri v obrambi, kjer imajo še veliko rezerv. » Vemo, da je pred nami nekaj težkih tekem, saj so vse tri ekipe, ki jih ta konec tedna gostimo v Marofu izredno kvalitetne. Mi bomo ta turnir izkoristili predvsem zato, da popravimo še nekaj napak, ki jih imamo predvsem kar se obrambe tiče, tu pa konec koncev vidim tudi priložnost za uigravanje ekipe. Tak je tudi osnovni namen turnirja. Zavedamo se, da smo močni, zato pričakujem dobro borbo in upam na najboljše. Verjamem pa, da bomo vsi iz tega turnirja potegnili le najboljše«, pred petkovo uvodno tekmo z Loko pravi Didovič. 


Potek tekmovanja, petek, 10. avgust 2018
Tekma 1: ob 17.30 – MRK KRKA – RD Urbanscape Loka
Tekma 2: ob 20.00 – SKA Minsk - Csurgói Kézilabda Klub


Potek tekmovanja, sobota, 11. avgust 2018:
Tekma 3: ob 17.30 – poraženec tekme 1 : poraženec tekme 2  
Tekma 4: ob 20.00 – zmagovalec tekme 1: zmagovalec tekme 2 

Vstop na tekme je prost.