požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Šport Buenos Aires

Gajser sezono odprl z drugim mestom

Piše: STA

Čas objave:
03.03.2019 18:22

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je dobro odprl sezono serije MXGP. V patagonijskem Neuquenu na VN Argentine je tako v prvi kot drugi vožnji končal na drugem mestu ter bil tudi skupno drugi.

V obeh vožnjah je bil najhitrejši izkušeni Italijan Antonio Cairoli (KTM). 

Gajser, ki je bil že na treningih ves čas v ospredju, v kvalifikacijah pa je po padcu, ko je vodil, končal na devetem mestu, je dokazal, da njegove napovedi o tem, da je dobro pripravljen, držijo.

Najboljši slovenski dirkač tako sodi v ožji krog favoritov za končno zmago v SP, za katero bo letos štelo 19 dirk. Naslov bo branil Jeffrey Herlings, ki pa ga na uvodu te sezone zaradi poškodbe še ni bilo v karavani.


Cairoli je za zmagi v obeh vožnjah dobil 50 točk, Gajser je drugi s 44 točkami, tretji pa je po prvi postaji Belgijec Jeremy Van Horebeek, danes šesti in tretji, s 35 točkami.

Ko se bo sezona razživela, se bo Gajserju pridružil še drugi Slovenec v najmočnejšem razredu; Klemen Gerčar pa bo vozil samo evropske dirke, tako da se bo zanj sezona začela 24. marca v Matterley Basinu v Veliki Britaniji.

Letos Gajser sicer ne bo osamljeni slovenski jezdec. Z Gerčarjem bosta imela družbo še v šibkejšem razredu MX2, kjer bodo dokaj redno nastopali še trije Slovenci: Jan Pancar, Maks Mausser in Luka Milec.