Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport München

Guardiola bo prevzel Bayern

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.01.2013 18:10

Nekdanji trener Barcelone Pep Guardiola, ki je s tem klubom osvojil vse, kar je v nogometu mogoče osvojiti, bo v prihodnje skušal do takšnih uspehov pripeljati še münchenski Bayern.

Vodstvo bavarskega kluba je danes potrdilo, da bo Guardiola začel delati že junija.

Do konca te sezone bo na krmilu bavarskega kluba ostal Jupp Heynckes. V sezoni 2013/14 pa bo vajeti že prevzel Guardiola, s klubom je sklenil triletno pogodbo. Heynckes bo po koncu sodelovanja z Bayernom tudi končal trenersko delo, lani je službo pri Bavarcih sprejel tretjič v karieri.

"Pep Guardiola je eden najboljših in najbolj znanih trenerjev na svetu. Prepričani smo, da lahko ne le Bayernu, ampak tudi nemškemu nogometu da veliko," je novico pospremil predsednik kluba Karl-Heinz Rummenigge. Ugibanja o tem, da bo prišlo do zamenjave na trenerski klopi nemškega rekorderja po številu naslovov, so bila v zadnjih tednih vse bolj glasna, prav Guardiola pa je bil tisti, ki ga je največ strokovnjakov videlo na delu v Allianz Areni.

Guardiola je vodil Barcelono do konca lanske sezone, v štirih letih na Camp Nouu pa je z Barco osvojil 14 lovorik v različnih tekmovanjih, od španskega prvenstva do naslova svetovnega klubskega prvaka.