Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Nm

Hamilton pričakuje Armstrongov udarec

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
27.12.2012 10:23

Nekdanji ameriški kolesar Tyler Hamilton pričakuje, da bo osramočeni rojak Lance Armstrong, ki je zaradi dopinga ostal brez sedmih naslovov na dirki po Franciji, vrnil udarec.

Hamilton, eden ključnih prič pri razkrivanju dopinškega škandala, je za nemški magazin Stern dejal, da se boji Armstrongovega maščevanja, zaradi strahu se je celo preselil.

"Lance se ne oglaša prav veliko, vendar pa mislim, da to ne bo trajalo dolgo. Bojim se, da bo Lance udaril nazaj," je v intervjuju za Stern dejal Hamilton, ki je med leti 1999 in 2001 kolesaril za ameriško ekipo US Postal. V tem obdobju je Armstrongu pomagal do treh naslovov na Tour de France, kasneje pa ga je obtožil jemanja dopinga.

"Mislim, da zelo trpi. Je zelo ponosna oseba in misli, da lahko - tako kot Atlas - na svojih ramenih nositi cel svet. Zdaj je vse izginilo, čast in slava. Mislim, da ga bo to raztrgalo, zdaj ko ni več heroj," je mnenja Hamilton.


"Odselil sem se iz Kolorada, ki je blizu Teksasa in Teksas je Armstrongova država. Pred našo hišo je bil ves čas parkiran avto, v njem dva sumljiva človeka. Preganjali so mojo ženo in mene, telefon večkrat ni normalno deloval, vdrli so nam v elektronsko pošto. Počutil sem se kot v trilerju, ta triler je bil moje življenje," je še dodal Hamilton.

Poleg odvzema sedmih zmag na Touru, je Armstrong dobil še doživljenjsko prepoved nastopanja, ostal pa je tudi brez večine sponzorjev in podpornikov.