Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Polzela/Novo mesto

Hopsi premagali Krko

Piše: STA

Čas objave:
18.04.2019 06:45

Košarkarji Hopsov Polzele so na včerajšnji tekmi 8. kroga lige Nova KBM za prvaka premagali novomeško Krko z 82:81 (19:17, 48:38, 66:58).

Polzeljani so dosegli četrto zmago v ligi za prvaka, potem ko so v izjemno dramatični končnici ukanili tekmece iz dolenjske prestolnice, odločilne točke pa je prispeval Milojko Vasilić.

Večji del tekme so bili v prednosti domači košarkarji, v končnici tekme pa so Novomeščani pošteno zapretili in imeli celo priložnost za zmago. A tekma se ni razpletla po njihovih željah. Slabo poldrugo minuto pred koncem so po košu Daliborja Đapa povedli z 81:79, minuto in sedem sekund pred koncem pa je Vasilić zadel met za tri točke in domače košarkarje povedel v vodstvo z 82:81.


Gosti v zadnji minuti niso uprizorili preobrata, čeravno so imeli priložnost za to, zadnji met Đape za tri točke pet sekund pred koncem pa ni bil natančen.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Donovon Matthew Jack z 19 točkami, Austin James Burgett je prispeval 15 točk. V novomeški zasedbi je učinkovito predstavo prikazal nekdanji slovenski reprezentant Jure Balažič, ki je dosegel 28 točk.

Zasedba s Polzele bo v naslednjem krogu gostovala pri ljubljanski Petrol Olimpiji, novomeška pa bo gostila Rogaško. Obe tekmi bosta v soboto, 20. aprila.