Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Polzela/Novo mesto

Hopsi so premagali košarkarje Krke

Piše: STA

Čas objave:
05.02.2019 21:17

Košarkarji Hopsov Polzele so v zaostali tekmi 13. kroga lige Nova KBM premagali Krko s 84:67 (32:9, 48:20, 69:42). Novomeški košarkarji so si že pred današnjim obračunom zagotovili mesto v ligi za prvaka, Hopsi pa so po porazu proti vodilni ekipi Sixtu Primorski tokrat dobili dvoboj z drugouvrščenim moštvom ter si s tema točkama močno povečali možnosti v boju za ligo za prvaka.

Tekma je bila pravzaprav odločena že v uvodnih minutah. Gostje so povedli z 2:0, to pa je bilo tudi njihovo edino vodstvo na tekmi. Sledil je popoln napad domačih, ki so prednost skokovito povečevali iz minute v minuto: 13:2, 21:4, 25:7 ... Prvi del se je končal kar z 32:9, to pa je bila seveda prednost, ki jo je domača ekipa brez težav zadržala do konca tekme.

Novomeščani so tudi v drugem delu še nadaljevali slabo predstavo in po polovici tekme zbrali komaj 20 točk. Boje jih je šlo v drugem polčasu, ko pa je bilo že prepozno za karkoli razen za poraz. Na koncu jim ga je uspelo nekoliko omiliti, dobili so tretjo četrtino za točko, zadnjo pa za deset, tako da so največji zaostanek 30 točk (55:25) na koncu spravili na bolj znosnih -17.



Pri domačih je bil strelsko najbolj razpoložen Simo Atanacković z 18 točkami, Donovon Jack jih je dodal 15, pri Krki pa je Tim Osolnik dosegel 18 točk, Žiga Fifolt pa je imel dvojni dvojček z 12 točkami in 15 skoki.

V naslednjem krogu, 17., bo Krka 10. februarja gostovala pri Rogaški, Hopsi pa dan prej pri Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi.