Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Košarkarji Krke sinoči klonili proti Ciboni

Piše: STA

Čas objave:
11.12.2018 09:21

Košarkarji Krke so v 10. krogu lige Aba izgubili s Cibono z 90:100.

V obračunu pred tekmo zadnjeuvrščenih ekip regionalnega tekmovanja, ki sta lovili četrto zmago v sezoni, so na koncu več pokazali gostje, ki so bili po nihanjih v igri boljši ob koncu. Krki dober srednji del tekme ni zadoščal za uspeh, tako da so novomeški košarkarji obtičali na zadnjem mestu lige.

V prvem polčasu je kazalo, da bodo gostje dokaj zanesljivo prišli do točk, saj so počasi stopnjevali ritem in večali prednost, ki je znašala že 12 točk. Toda domači se niso predali, sredi druge četrtine so se povsem približali in potem polčas dobili za dve točki.

Dobro predstavo so nadaljevali tudi v tretji četrtini, ko so nekajkrat vodili za štiri ali pet točk, v zadnjih deset minut pa prinesli še točko naskoka. A vse, kar so gradili do 35. minute (takrat je po nešportni osebni napaki Damirja Markote Jure Balažič zadel sproti met in potem še trojko za 81:78), so podrli v zadnjih petih.



Po zadnjem vodstvu (84:82) so popustili, gostje so na hitro dosegli dve trojki zapored, Cibona pa je na koncu ušla in si tudi po zaslugi napak domačih priigrala zanesljivo zmago in pomembni točki v boju za selitev z zadnjih mest v tekmovanju.

Pri Krki je sicer blestel Luka Lapornik, ki je od 25 točk 15 dosegel s trojkami (met 5-5), Domen Bratož je dosegel 16 točk.

Naslednjo tekmo v ligi Aba bo Krka igrala v nedeljo, 16. decembra, ko bo na sporedu slovenski derbi s Petrolom Olimpijo v Ljubljani.