kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Brežice

Kozmusov tek konec junija

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.06.2015 08:59

Brežice bodo 27. junija gostile tekaško prireditev, ki jo organizira zlati olimpijec Primož Kozmus. Ta je v petih letih, odkar se je pridružila dogajanju na festivalu Brežice, moje mesto, postala največja tekaška prireditev v Posavju. Prireditelji pripravljajo dve razdalji za odrasle in brezplačni tek za otroke.

(Foto: facebook)

Kozmusu je družbo obljubilo kar nekaj znanih športnih imen, med drugimi nekdanji rokometaš in zdajšnji pomočnik Veselina Vujovića pri slovenski moški članski reprezentanci Uroš Šerbec in obetavna atletinja Maruša Mišmaš.

"Letošnji slogan teka je Šport združuje, zato sem se na prireditev odločil povabiti tudi nekaj športnikov. Pri Urošu gre za izjemno športno ime svetovnega formata in mojega sokrajana iz Brestanice. Uroš je v ponos mojim Posavcem in prav je, da najbolj razpoznavni športniki izrazimo podporo gibanju tudi na ta način. Zelo sem vesel, da se Uroš vedno odzove mojim športnim pobudam, lani je obiskal tudi moje počitnikarje na otroških počitnicah. Marušo pa sem povabil, ker je s svojo marljivostjo, dosežki in osebnostjo ena najboljših promotork vrednot atletike, ki naju združuje. Če sem sam predstavnik zrele generacije, je prav Maruša ena izmed mladih, pred katerimi je svetla atletska pot. Maruša pa pravi, da se najbolj veseli druženja z otroki, ki jim bo skupaj z mano podeljevala tudi zaslužene medalje," je v sporočilu za javnost zapisal Kozmus.


Njegovo spodbudo za vključevanje mladih v aktivno in zdravo preživljanje prostega časa, pa je podprl tudi Unesco, ki se že drugo leto zaporedoma teku pridružuje kot častni pokrovitelj.

Ob teku bodo sladokusci lahko že pred tem preizkušali dobrote na "Kuhni na ulci", za glasbeno dogajanje pa bosta skrbela Maraaya in Gibonni.