ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO: Rokometaši Krke do nove domače zmage

Piše: STA/MRK Krka

Čas objave:
03.11.2018 20:27

Rokometaši Krke so v tekmi 8. kroga lige NLB premagali Dobovo s 35:28 (15:14).

* Dvorana Marof, gledalcev 200, sodnika: Turnšek in Čretnik (oba Celje).
* Krka: L. Rašo 5 (4), Bevec, Didovič 2, Okleščen 4, Pršina 4, Tomić, Irman 2, Jakše 4, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj 1, Papež 9 (1), Kukman 2, Matko 1, Imperl, Florjančič 1.
* Dobova: Dular 2, Markušić 4 (2), Leben, Kučič 3, Polutnik, Humek, Bura 2, Majić 2, Jazbec, Zavodnik, Krnc 1, Šušnjara, Sintič 9 (2), Hotko 1, Novak 2.
* Sedemmetrovke: Krka 5 (5), Dobova 5 (4).
* Izključitve: Krka 10, Dobova 8 minut.
* Rdeč karton: Irman (51.).

Rokometaši Krke so se proti Dobovi vrnili v zmagovalne tirnice, po neuspehu proti Urbanscepe Loki v prejšnjem krogu so tokrat premagali Dobovo, ki je izgubila po dveh zaporednih zmagah.



Dobova je imela v uvodnih 18 minutah niti tekme v svojih rokah, vodila je tudi za tri gole, v 19. minuti pa so krkaši prvič povedli (9:8). Odpora gostov do konca prvega polčasa niso mogli streti, jim pa je to uspelo po 40. minuti. Do 48. minute so si priigrali prednost 29:21, prednost pa so do konca tekme znali zadržati.

Strelsko najbolj razpoložena sta bila Jernej Papež pri Krki in Marko Sintič pri Dobovi, oba sta dosegla po devet golov.

Krko v naslednjem krogu čaka gostovanje v Kopru, Dobova bo gostila Urbansape Loko. Obe tekmi bosta čez teden dni. Naslednja domača tekma pa bo v sredo, 14. novembra, ko varovance trenerja Mirka Skoka čaka zahteven nasprotnik. V Novo mesto prihaja ekipa Celja Pivovarne Laško.

Izjave po tekmi:
Jaka Jakše, MRK KRKA: » Tako, kot že nekaj tekem zapored, smo tudi danes tekmo začeli zelo medlo. V prvem delu smo po njihovem naletu le uspeli izenačiti in ga dobili z minimalno prednostjo. V nadaljevanju pa je bila ključ do zmage naša igra v obrambi, ki je bila po mojem mnenju na nivoju in le s tako igro smo uspeli pobegniti Dobovi in se na koncu veselili zelo pomembnega para točk«.
Marko Sintič, MRD Dobova: » Res je, da smo začeli tekmo izredno dobro in po odličnem polčasu nam je potem v nadaljevanju tekme Krka delala nemalo preglavic. Videlo se je, da so se na parket vrnili poškodovani igralci, kar je še dodatno motiviralo celotno ekipo, ki je tekmo v svoj prid spreobrnila v drugem delu, nam pa so žal za kaj več pošle moči«.