Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Nm

Krka - Helios 73:57

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.03.2013 21:15

Košarkarji Krke so v 1. krogu lige Telemach za prvaka premagali Helios s 73:57 (18:12, 32:24, 50:42).

Državni prvaki iz Novega mesta so obrambo naslova oziroma kar zadnjih treh začeli z zanesljivo zmago v derbiju uvodnega kroga lige Telemach za prvaka. Pred domačimi gledalci so premagali domžalski Helios, ki naj bi bil po predvidevanjih glavni tekmec Krki in Unionu Olimpiji v boju za dve vozovnici za ligo Aba v prihodnji sezoni.

Krka, ki je nastopila brez poškodovanih Eda Murića in Marka Pajića, v ekipo pa se je vrnil Jaka Klobučar, je vodila večji del srečanja in ter se z zmago oddolžila Heliosu za nepričakovan poraz v polfinalu pokala Spar v začetku februarja, ki je Aleksandra Sekulića stal trenerskega mesta. Domžalčani so ji sicer vseskozi sledili na majhni razdalji - prednost domačih do zadnje četrtine ni nikoli presegla deset točk, vendar pa poraza niso mogli preprečiti.


V novomeškem dresu se je predstavil Američan Jerime Anthony Anderson (23 let, 187 cm), ki je na igrišču preživel le 14 minut. Imel je sedem točk, 3 podaje, nato pa je na hitro dobil četrto in peto osebno napako in moral na klop.

Za ekipe v ligi Telemach se zdaj začenja ritem igranja dveh tekem na teden. Tako bo Krka v soboto končala z nastopi v ligi Aba, prihodnjo sredo pa nadaljevala s predstavami v domačem prvenstvu v gosteh pri Mariboru. Helios čez sedem dni čaka še eno zahtevno gostovanje pri Unionu Olimpiji.