mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Ljubljana/Novo mesto

Krka in Arrigoni do vodstva v finalu 1. SNTL

Piše: STA/J.P.

Čas objave:
23.05.2019 06:36

Lanskoletna namiznoteniška državna prvaka, Krka in Arrigoni, sta slavila na prvih finalnih tekmah končnice. Novomeščani so do zmage s 5:2 prišli v Mariboru, medtem ko so Izolčanke, prav tako s 5:2, doma premagale Ljubljano. Povratni tekmi sta na sporedu v soboto, 25. maja, v finalu končnice ekipe igrajo na dve zmagi.

namizni tenis
Krka in Arrigoni do vodstva v finalu 1. SNTL
Pixabay

NTK Krko od šestega zaporednega naslova državnih prvakov loči le še ena zmaga. Krkaši so v štajerski prestolnici prikazali dobro igro. Povratna tekma bo v Drgančevju v soboto, 25. maja, ob 17. uri.

Več kot mesec dni je minilo od polfinalnih obračunov končnice, v katerih je Krka v prvi moški ligi izločila Kemo I, Mariborčani pa so bili boljši od Inter Diskonta I. V ponovitvi lanskoletnega finala so Mariborčani dobro krenili v dvoboj, saj je Danilo Piljak brez izgubljenega niza premagal Tilna Novaka, vendar sta Tilen Cvetko in Lorencio Lupulescu poskrbela za novomeško vodstvo z 2:1.

Domačini so se vrnili v igro po zaslugi Gregorja Komaca, toda Cvetko in Lupulescu, ki je po hudem boju dobil tudi sedmo partijo proti Komacu, sta imela največ zaslug, da Krko od novega naslova loči le še zmaga.

Dolg premor po koncu polfinalnih obračunov končnice so vsaj za zdaj bolj izkoristile Izolčanke, ki so bile v polfinalu boljše od Logatca, medtem ko je Ljubljana premagala Kemo, čeprav so po uvodnih dveh dvobojih zaostajale z 0:2.

V dveh maratonskih dvobojih sta sestri Nika in Zala Veronik šele v petem nizu strli odpor Urške Čokelj in Lee Paulin, oba niza pa se končala na razliko. Toda v tretjem obračunu je Jana Ludvik zaustavila Tamaro Pavčnik, ki je povedla z 2:0, vendar je bilo nadaljevanje v znamenju izkušene Izolčanke. Po tej zmagi so gostje, ki so redni del državnega prvenstva končale na prvem mestu, popolnoma popustile, saj niso več osvojile niza. Do dveh zmag je prišla mlada slovenska reprezentantka Lea Paulin, po eno pa sat vpisali še Urška Čokelj in Jana Ludvik.