900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Maribor

Krka je padla

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.10.2012 20:51

Odbojkarji Maribora so v 2. krogu 1. DOL Radenska Classic premagali Krko s 3:0 (23, 18, 14).

Le malokdo je verjel, da bodo mariborski odbojkarji, ki so se v minulem prvenstvu komajda rešili izpada, tako dobro začeli prvenstvo. V dveh tekmah so osvojili šest točk in z igro napovedali boj za uvrstitev v zgornjo polovico lestvice.

Tekma se je začela po željah mariborske ekipe, ki je z zanesljivo igro v polju in učinkovito v napadu ob prvem tehničnem odmoru vodila 8:3. Toda v nadaljevanju so do sape prišli Novomeščani, zaigrali so veliko bolj odločno in zanesljivo in do drugega tehničnega odmora jim je uspel zasuk (15:16). V končnici sta ekipi bili izenačen boj, gostitelji so povedli s 24:22, zapravili prvo sklepno žogo za osvojitev niza, drugo pa udejanjili v točko in dobili niz.


V nadaljevanju je odpor Dolenjcev začel kopneti. V njihovi igri ni bilo več žara, vrstiti so se začele tudi napake, tako da je mariborska vrsta prevzela vajeti igre v svoje roke. Ob drugem tehničnem odmoru je vodila za pet točk in do konca niza ob bledi igri gostov prednost še povišala.

Tudi tretji niz ni prinesel sprememb na parketu. Gostitelji so še naprej igrali zavzeto, gostje pa kot da so čakali, da se tekma čim prej konča. V njihovi igri so se napake vrstile kot po tekočem traku, mariborski odbojkarji pa so jih s pridom izrabili in brez težav osvojili še tretji niz.