Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Krka nadigrala Šenčur

Piše: STA

Čas objave:
28.04.2018 21:13

Košarkarji Krke so v 12. krogu lige Nova KBM za prvaka premagali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo s 108:75 (27:20, 57:36, 85:54). Šenčurjani bodo v naslednjem krogu gostili Helios Suns, nato pa gostovali pri Petrol Olimpiji, Krka pa bo v ponedeljek, 30. aprila, gostovala v Tivoliju pri Iliriji, v zadnjem krogu pa bo gostila Šentjur.

Košarkarji Krke so dosegli zelo pomembno zmago v boju za polfinale lige Nova KBM. Po štirih zaporednih porazih so pred domačimi gledalci premagali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo in prišli na izkupiček 7-5. Glede na to, da bodo Novomeščani v zadnjih dveh krogih igrali proti najslabšima ekipama v skupini za prvaka, jim uvrstitev med prve štiri skoraj ne more uiti. Na drugi strani se lahko Gorenjci, ki so po dveh zmagah doživeli sedmi poraz, sprijaznijo, da bodo čez pet dni, 3. maja, končali sezono, v kateri so prvič v zgodovini igrali v finalu pokala Spar in ki jo bodo najverjetneje končali na šestem mestu.

Tekma ni imela pravega tekmovalnega značaja, saj je bila Krka vsaj za razred boljša in bolj motivirana ekipa. Ob odmoru je imela že 19 točk prednosti, svojo nadvlado pa je pokazala tudi v nadaljevanju, ko je kot za šalo dosegala koše in na koncu postavila rekord po doseženih točkah v ligi Nova KBM v tej sezoni. Za točko je presegla zmago Hopsov v skupini za obstanek proti LTH Castings (107:64) oziroma za dve zmago Helios Suns proti Sixt Primorski (106:95). To je hkrati tudi rekord Krke v tej sezoni v vseh tekmovanjih.

Glede na to, da sta trenerja priložnost ponudila vsem razpoložljivim igralcem, je bilo prvo ime tekme Domen Bratož s 24 točkami (met iz igre 10:11, 7 podaj, 5 skokov, indeks 35). Na drugi strani je bil najbolj razigran Ramo Rizvić (18 točk, 8 skokov, 5 podaj)