gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Nm

Krka po četri zaporedni naslov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.05.2013 05:25

Ob 20. uri bo v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu tretja tekma finala lige Telemach. Košarkarji Krke vodijo z 2:0 v zmagah in imajo priložnost, da pred svojimi gledalci s tako imenovano "metlo" počistijo z Unionom Olimpijo in osvojijo četrti zaporedni in skupno šesti naslov v zgodovini kluba.

Krka je prvo zmago slavila prepričljivo, drugo pa v dramatični končnici v Stožicah. Tako zasluženo vodi z 2:0 in v Novem mestu ne skrivajo dejstva, da se šampanjec za novo zvezdico že hladi. Če bo Krka zmagala, bo to šele prva njena zmaga v skupnim izidom 3:0, če bodo slavili Ljubljančani, pa se bo finalni niz nadaljeval v ponedeljek v Stožicah.

Trener Uniona Olimpije Miro Alilović priznava, da bo težko presenetiti čvrsto in raznovrstno zasedbo, Krke, ki bo imela na tribunah Leona Štuklja bučno podporo. "V dveh dneh ne moremo ničesar spremeniti. Vse je v glavah. Če bodo moji igralci verjeli, da lahko obrnejo finale in izsilijo dodatne tekme, imamo možnosti, če pa so z mislimi že na počitnicah, potem bo imela Krka lahko delo," pravi Alilović.


Košarkar Krke Edo Murić se veseli naslednje tekme, a opozarja, da finala že zdaleč ni konec. "Uniona Olimpije ne smemo kar tako odpisati. Ima vso kakovost, da nas preseneti, če bomo mi slučajno premalo zbrani ali preveč samozavestni. Tudi lani je na primer Olimpija povedla z 1:0 pa smo nato mi obrnili izid, podobno pa tudi dve leti nazaj, ko je bilo 2:1 za zmaje, na koncu pa 3:2 za nas," pravi Murić.

Košarkar Krke Matjaž Smodiš o tekmi