gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

AVDIO&FOTO: Novomeški košarkarji premagali Šentjur

Piše: KK Krka/STA

Čas objave:
21.11.2019 07:01

Košarkarji Krke so v 8. krogu 1. SKL v Novem mestu, včeraj premagali Šentjur z 92:72 (25:18, 46:31, 69:54). Krka je z novim trenerjem Vladimirjem Anzulovićem dosegla drugo zaporedno zmago, po gostovanju v Šenčurju, je doma premagala še Šentjur. Tudi to ekipo je vodil nov strokovnjak Aleš Pipan, ki pa je na svoji prvi tekmi v novi vlogi doživel poraz, peti za njegovo ekipo, Krka pa je prišla do četrte zmage.

Martin Jan─Źar Jarc.jpg
Martin Jančar Jarc
Foto: KK Krka

Krkaši so tekmo odigrali brez obolelega Luke Lapornika ter Ivana Ramljaka in Petra Rakičevića. Začeli so v petorki Glenn Cosey, Tim Osolnik, Marko Jošilo, Dalibor Đapa in Marvin Jones. Gosti so bili na začetku boljši in povedli z 12:4, sredi prve četrtine pa so imeli po tretji trojki Haynesa celo 12 točk prednosti (17:5). Krkaši so nato zaigrali veliko bolje tako v obrambi kot v napadu ter z delnim izidom 20-1 v slabih petih minutah prišli do prednosti sedmih točk ob koncu prve četrtine (25:18). S trojkama Paola Marinellija in Mihe Škedlja so ob koncu 13. minute povedli z 31:18. Gostje so se v 17. minuti približali le na sedem točk zaostanka (36:29), a so po minut odmora Krkaši naredili delni izid 10-2 in polčas dobili s 46:31.

Miha Skedelj.jpg
Miha Škedelj
Foto: KK Krka

V drugem polčasu je trener Vladimir Anzulović dobro razporedil minute Krkašev v igri, priložnost pa so dobili tudi mlajši igralci. Krkaši so vseskozi vzdrževali dvomestno prednost, na koncu pa je ta znašala okroglih 20 točk.

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Paolo Marinelli in Miha Škedelj 17
Največ skokov: Miha Škedelj 10
Največ asistenc: Glenn Cosey8
Največ pridobljenih žog: Marko Jošilo 3
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Miha Škedelj 27

MMartin Jančar Jarc .jpg
Marvin Jones
Foto: KK Krka

Izjavi po tekmi:
Vladimir Anzulović, trener Krke:
„Čestitke fantom za vse, razen uvoda v tekmo, ki ni bil dober, ostalo pa je bilo zelo dobro. Vesel sem, ker smo uspeli razporediti minutažo nosilcev igre, saj sta pred nami zahtevni tekmi – v soboto proti Igokei, v ponedeljek pa proti Rogaški."

Aleš Pipan, trener Šentjurja:
„Čestitam Krki, ki je bila absolutno boljši tekmec. Pri nas ni bilo vse tako slabo, kot kaže končni rezultat. Začeli smo dobro, nekaj kvalitetnih minut smo imeli tudi v drugem polčasu. A premalo, da bi naredili kaj več v Novem mestu. Pred nami je 14 dni premora, to pa bomo izkoristili za dober trening."

Krkaši imajo v ligi SKL 4 zmage in 3 poraze, v prihodnjem krogu pa bodo v ponedeljek, 25. 11. gostovali pri Rogaški. Še prej jih v soboto, 23. 11., ob 20.00 čaka domača tekma ABA lige z Igokeo.

Trener KK Krka Vladimir Anzulović po zmagi