andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport Nikozija, Ciper

Krkaši še enkrat nadigrali Etho

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.11.2012 20:36

Košarkarji novomeške Krke so v srečanju 4. kroga tekmovanja Eurochallange zabeležili drugo zmago. V gosteh so nadigrali vrsto Ethe z rezultatom 74:59.

Krka je po uvodni zmagi prav proti ciprskemu predstavniku izgubila dva zaporedna evropska obračuna, najprej proti Pinar Karsiyaki, nato še proti Tofašu, tokrat pa so se znova vrnili na zmagovalne tirnice. Še drugič zapored so slavili proti ciprskemu predstavniku, prvič je bilo 100:73, tokrat pa s 74:59. Novomeščani so si pot do zmage odprli že po prvi četrtini, po prvem polčasu pa je bilo jasno, da bodo krkaši vknjižili novo zmago.

Tokratni gosti so tekmo odlično odprli in povedli z 8:0. Ciprčani so uspeli priti do prvih točk, a bližje kot na sedem točk zaostanka niso zmogli. Sredi prve četrtine je bilo 17:5 v korist Krke, visoko prednost pa so Novomeščani zadržali do konca prvega dela, ko je bilo 25:12. Drugo četrtino so bolje začeli Ciprčani. Po slabih treh minutah so znižali zaostanek na -8 (22:30), prednost Krke pa je znova hitro narasla. Do konca prvega polčasa je na semaforju kazalo 44:28 in Krki se je nasmihala nova zmaga v evropskem tekmovanju.

Tretja četrtina se je bolje začela za domače, zaostanek so uspeli nekoliko znižati, Krka je držala visoko prednost, v zaključku tretjega dela tekme pa so bolj zbrano zaigrali Ciprčani, a se niso posebej približali. Visoka prednost se je zmanjšala na začetku zadnje četrtine, ko je bilo po 50:59. Krkaši so z zbrano igro znova pobegnili in na koncu brez težav slavili še drugič proti Ethi.


Največ točk na tekmi je dosegel Krkaš in danšnji slavljenec Edo Murič, ki je dosegel 19 točk, le dve točki manj, kot je danes dopolnil let. S 16. točkami pa mu je sladil kapetan Smiljan Pavič.

Naslednjo tekmo v evropskem tekmovanju bodo Krkaši odigrali danes teden, ko v Novo mesto prihaja vodilna ekipa v skupini Pinar Karsiyaka.