Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Ljubljana

Krkaši spet izgubili

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.03.2013 22:40

Košarkarji Uniona Olimpije so v 23. krogu lige Aba premagali Krko s 76:63.

Košarkarji Uniona Olimpije so zabeležili trinajsto zmago v ligi Aba in tako tri kroge pred koncem rednega dela ohranili nekaj možnosti za uvrstitev na zaključni turnir.

Njihova zmaga v slovenskem derbiju proti državnemu prvaku Krki je povsem zaslužena, saj so vodili od prve do zadnje minute, tako da dve točki nista bili niti za trenutek pod vprašajem. Krka bo morala jubilejno deseto zmago, s katero bi si dokončno zagotovila obstanek v ligi Aba, iskati v preostalih tekmah.

Ljubljančani bodo v zadnjih treh krogih dvakrat gostovali, in sicer pri Ciboni in Budućnosti, ter gostili Široki Brijeg. Novomeščani bodo doma igrali s Cedevito in MZT Skopjem, vmes pa gostovali še pri vodilni Igokeji.

Daljše ogrevanje zaradi okvare semaforja v dvorani Stožice je očitno dobro delovalo na domače igralce, ki so hitro zagospodarili na parketu in že v prvi četrtini prišli do zajetne prednosti. Dvanajst točk naskoka iz prvih desetih minut so v 17. minuti povišali na 37:17, v nadaljevanju pa nekajkrat tudi čez dvajset točk.

Novomeščani niso prikazali niti delčka borbenosti in motivacije, s katerima so že dvakrat v tej sezoni premagali Union Olimpijo, medtem ko je slednja igrala organizirano in preudarno ter prepričljivo zabeležila še drugo pomembno po Partizanu prejšnji teden.

Najvišji statistični količnik je imel Jaka Blažič (23), ki je dosegel 16 točk in imel osem skokov. Jasmin Perković in Klemen Prepelič sta za Union Olimpijo dosegla po 14 točk, najboljši strelec tekme pa je bil član Krke Uroš Lučić z 18 točkami.