Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

Krkin drugi skalp hrvaškemu klubu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.10.2012 18:16

Košarkarji Krke so v slabem tednu dni premagali še drugega hrvaškega predstavnika v ABA ligi. Po Zadru je v 4. krogu ABA lige klonila zagrebška Cibona, ki nastopa tudi v Evroligi. Izid je bil 69:67. Sponzor oglašanj: Starles trgovina.

Zadnji deset minut je bilo bolj izenačenih, vseeno premalo domišljije Novomeščanov v napadu, prav tako v obrambi, saj Strawberry dosegel dve trojki. Zadnje sekunde so bile najbolj napete. Novomeščani so izkoristili dva prosta meta, vendar Cibona ni uspela pripraviti napada za izenačenje. Žogo nasprotniku je ukradel Edo Murič, s tem pa je bilo konec upanja za izenačenje.

Tretjo četrtino so Novomeščani začeli slabo, izgubili kar tri žoge, ki so jih Zagrebčani vnovčili in celo povedli (38:39). Tretjo četrtino so dobili Zagrebčani z 11:9 in jo zaključili s prednostjo (49:53). 

Prva četrtina se je končala z 18:15 za Zagrebčane, ki jih na tekmi spremljajo navijači. V nadaljevanju druge četrtine pa so bolje začeli Novomeščani, s trojko Kastratija in izenačili na 18:18, kmalu pa povedli 20:18. Kastrati je bil še enkrat uspešen za tri in Krki prigral prednost treh košev (23:20). Kastrati jer poskrbel, da so se razigrali tudi ostali košarkarji Krke in napade zaključevali s koši. Minuto pred koncem četrtine so Novomeščani vodili za 10 točk, ki pa jih je Cibona z dvema trojkama Warea znižala. Košarkarji so na počitek ob polčasu odšli z izidom 38:34, za Krko.


Cibona je ligo pričela z dvema porazoma. Najprej so na domačem igrišču izgubili proti makedonskemu MZT-ju, nato pa v gosteh pri madžarskem Szolnokiju. Nazadnje so doma premagali Partizan in tako z dobrimi obeti prihajajo v Novo mesto. Ekipa trenerja Veljka Mršića je doživela kar nekaj sprememb. Poleg izkušenih hrvaških košarkarjev, kot so Davor Kus, Ante Mašić, Marin Rozić in Andrija Žižić, so v ekipo dodali štiri Američane. Prvo ime je gotovo DJ Strawberry, nekdanji igralec NBA moštva Phoenix Sunsov, italijanske Fortitude Bologne, litovskega Litetuvos Rytasa in izraelskega Hapoela Jeruzalema. Poleg njega so tu še Demond Carter, Dustin Ware in mladi center Justin Hamilton. Čedalje večjo odgovornost v ekipi prevzema tudi mladi center Tomislav Zubčić.

(Foto: Rok Novak&RKrka)