Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

Kump cilja na ponovitev rezultata

Piše: KK Adria Mobil

Čas objave:
31.03.2019 10:26

Že peta mednarodna kolesarska dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil bo na sporedu v nedeljo, 7. aprila, tudi tokrat z močno mednarodno zasedbo! Prijavljenih je 19 ekip, v ospredju pa seveda domača Adria Mobil Cycling s prvim favoritom Markom Kumpom. V času dirke bo v Novem mestu tudi bogat program za otroke in mladino.

Tehnični podatki dirke so poznani: skupna razdalja 178 kilometrov, gorska cilja na Brezovici in Vahti, dva kroga čez Gabrje in trije krajši zaključni krogi po Novem mestu. Skupaj bo karavana kar petkrat prevozila prenovljen Glavni trg v Novem mestu, ob šestem obisku mesta pa bomo dobili tudi zmagovalca 5. Velike nagrade Adrie Mobil.

"Dirka ima dober sloves, zato imamo na njej tudi dobre kolesarje, katerih cilj je premagati najboljše slovenske kolesarje na domači dirki," je na današnji tiskovni konferenci povedal Bogdan Fink, direktor dirke. Ob tem je seveda poudaril, da bo na dirki nastopil Marko Kump (KK Adria Mobil), prvi in hkrati edini domači zmagovalec te dirke.

Vendar bo pot do zmage težka, saj bo znova nastopila kolumbijska ekipa Coldeportes Bicicletas, ki je izredno močna na vzponih, na tej dirki pa še ni slavila. Morda jim tokrat uspe pobeg, a bolj verjeten scenarij je ciljni sprint, na njem pa bo zagotovo napadel Marko Kump, ki mu ne pravijo kar tako Dolenjska puščica. Na dirki bodo sicer nastopile vse domače ekipe z zelo močnimi kolesarji, poleg že omenjenih Kolumbijcev pa še ekipe iz Avstrije, Belorusije, Češke, Hrvaške, Italije, Madžarske in Srbije.

Marko Kump pred dirko pravi: "Spomini na to dirko iz leta 2015 so lepi, vendar se je dirka v tem času spremenila. Zaključni krogi so bili takrat drugačni, današnja trasa je nekoliko bolj zahtevna, tako tehnično, kot po profilu. Vendar pa so kolesarji tisti, ki zares naredijo dirko težko in vsi se zavedajo, da je za nas edini sprejemljiv rezultat zmaga. Zato vsi dirkajo proti nam, na kar smo se že navadili in znamo temu tudi prilagoditi taktiko."

Prihod na Kandijski most je po prenovi spremenjen in pravilo "prvi na mostu, prvi na ciljni črti" ne velja več, zato bo dirka zagotovo zanimiva čisto do zadnjega.

Na kolo in na zaslužen šmorn, nekateri tudi na morje
V času dirke bo na Glavnem trgu v Novem mestu bogat program za otroke in mladino. Klub bo organiziral kolesarsko dirko za predšolske otroke in šolarje do petega razreda osnovne šole, kolesarsko dirko dečkov KK Adria Mobil ter kolesarski oviratlon - spretnostno vožnjo preko ovir za najmlajše. Udeležence čaka zabava, dobra družba na kolesih, praktične nagrade in pa zdaj že kar tradicionalen "šmorn".



Na klubskem profilu na Facebooku (AdriaMobilCycling) pa potekajo še različne nagradne igre, zadnja v tednu pred dirko pa ima tudi fantastično nagrado - tedenske počitnice za štiričlansko družino v kampu Adria Village Pakoštane na Hrvaškem! Sodelujejo lahko vsi uporabniki omrežja Facebook.

7. aprila se torej nadaljuje tradicija zdaj že največje enodnevne cestnokolesarske dirke v Sloveniji, ki je šele uvod v znova bogato sezono prireditev v organizaciji KK Adria Mobil iz Novega mesta. Med najbolj strastnimi navijači ob progi bo tudi Mojca Novak, predsednica KK Adria Mobil, ki je za zaključek tiskovne konference spregovorila še o širšem pomenu dirke: "Prvo dirko za VN Adrie Mobil smo organizirali v čast visokega jubileja glavnega sponzorja, že od začetka pa smo imeli dolgoročne cilje in smo želeli, da bo ta dirka našla svoje mesto med drugimi mednarodnimi enodnevnimi dirkami. To nam je uspelo in dirke ima zagotovljeno močno konkurenco, in seveda si želimo, da bo dirka v mednarodnem koledarju tudi v prihodnjih sezonah."

Povzetek urnika - VN Adria Mobil, 7. 4. 2019:
11.20-12.20 / Adria Mobil - predstavitev ekip
12.30 / Adria Mobil - štart dirke
14.00-14.30 / Glavni trg - dirka za predšolske otroke in šolarje
14.30-16.15 / Glavni trg - dirke za dečke KK Adria Mobil
14.00-16.00 / Glavni trg - kolesarski oviratlon
16.30-17.30 / Glavni trg - predviden zaključek dirke in podelitev nagrad