Prijatelji Svet24.si

Se vračajo Prijatelji?

opravljanje Dobra karma

Nova epidemija: obrekovanje in obremenjevanje s ...

meghan-see Svet24.si

FOTO: V 17 mesecih več kot prepolovila svojo ...

cisterna, viadukt malence Svet24.si

Znano, zakaj je tovornjak prebil ograjo in padel z...

Alfi Nipič ponovno hospitaliziran Dobra karma

Bolnemu Alfiju Nipiču 16.000 Slovencev izrazilo ...

RENE ŠANTIĆ Njena.si

Razkrili, kakšen fotograf je v resnici Rene ...

Gašper Rifelj Njena.si

Gašper Rifelj sporočil žalostno novico

Šport Nm

Liga ABA: Krka - Cedevita 62:63

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.03.2013 19:31

Košarkarji Krke so v 24. krogu Lige ABA v dvorani Leona Štuklja po napeti končnici izgubili proti Cedeviti z 62:63. Odločil je Carl Bracey Wright s polaganjem osem desetink pred zadnjo sireno.

Košarkarji Krke so doživeli tretji zaporedni poraz, tako da se dva kroga pred koncem še niso povsem otresli skrbi okoli izpada iz lige Aba. V nedeljo bodo gostovali pri vodilni ekipi Igokeji, v zadnjem krogu pa bodo gostili zasedbo MZT Skopja.

Novomeščani so po eni strani nesrečno izgubili, saj so Zagrebčani zmagoviti koš dosegli v zadnji sekundi tekme, hkrati pa tudi po svoji krivdi, kajti v zadnjih štirih minutah niso znali zadržati prednosti šestih točk, hkrati pa v zadnjem napadu dopustili, da je 191 centimetrov visoki organizator igre Carl Wright prodrl mimo 15 centimetrov višjega Matjaža Smodiša.

Tekma v dvorani Leona Štuklja ni bila ravno za košarkarske sladokusce, kar je tudi razumljivo, saj so oboji nujno potrebovali zmago; Krka za mirna zadnje dva kroga, Cedevita pa za ohranitev upanja na "evropska mesta". Tako sta bili ekipi večji del srečanja skupaj, do prve nekoliko občutnejše razlike pa je prišla Krka, ki je s trojko Smodiša v 36. minuti povedla z 58:52. Prednosti ni zadržala, Cedevita je naredila delni izid 7:0, in o zmagovalcu so odločale zadnje sekunde.

Deset sekund pred koncem je Jakov Vladović zadel dva prosta meta za vodstvo, v zadnjem napadu pa je prišlo do prevzemanja v obrambi, tako da je Smodiš ostal sam na Wrightu, katerega pa ni uspel zaustaviti in po polaganju slednjega sta dve točki odšli v Zagreb.


Cedevita prihaja v Novo mesto po treh zaporednih porazih, pred kratkim pa so ostali brez glavnega trenerja. V letošnji sezoni so sestavili zelo izkušeno zasedbo, ki pa je vseskozi deležna številnih kadrovskih menjav.

Krkaši so v letošnji sezoni v dvobojih s hrvaškimi klubi zelo dobri, saj so v sedmih tekmah kar šestkrat zmagali.